O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Συμφωνία για κρητικές εξαγωγές στη Ρωσία, ύψους 21 εκ. ευρώ

Στη ρωσική αγορά εισέρχονται τα κρητικά προϊόντα, με τη σύναψη συμβολαίων προϊόντων, ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, που υπογράφονται τη Δευτέρα, μεταξύ Ρώσων επιχειρηματιών, οι οποίοι αναμένονται αύριο στην Κρήτη και ντόπιων εξαγωγέων.

Τα συμβόλαια αφορούν στην αγορά παραδοσιακών προϊόντων ενός Συνεταιρισμού Γυναικών, καθώς και λάδι, μέλι και παστέλια.


Αναφερόμενος στην έλευση της πολυμελούς ρωσικής αποστολής, η οποία αποτελείται

από υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων δικτύων πώλησης, που εκπροσωπούν συνολικά 549 σημεία, και των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την προσέλκυση Ρώσων επιχειρηματιών ως συνέχεια της ουκρανικής αποστολής, ενώ, παράλληλα εξήρε και τη συνδρομή της αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης «με τις ενέργειές μας ανοίγει μια μεγάλη αγορά, όπως αυτή της Ρωσίας. Το ζητούμενο είναι πώς εμείς συνεργαζόμαστε, τι ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα εξάγουμε και τι προσπάθειες κάνουμε για την εξωστρέφεια της Κρήτης. Οι προσπάθειες αυτές θα ωφελήσουν τα μέγιστα τον τουρισμό και τους αγρότες μας».


Από την πλευρά της η κ. Βρέντζου Σκορδαλάκη επισήμανε, ότι τη Δευτέρα, στο ξενοδοχείο Amirandes Grecotel Exclusive Resort στις Γούβες- Ηρακλείου, εκτός από τα συμβόλαια ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ που θα υπογραφούν στις 11 το πρωί, 100 επιχειρηματίες και εξαγωγείς της Κρήτης θα έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Τρίτη (στο εκθεσιακό κέντρο του ξενοδοχείου), με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής αγοράς για την προετοιμασία σύναψης και νέων συμφωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου