O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Το 71% των χρηστών του facebook αυτολογοκρίνονται


Νέα έρευνα που βασίζεται σε ένα δείγμα 3,9 εκατ. χρηστών του Facebookαποκαλύπτει με ακρίβεια πόσο διαδεδομένη είναι η αυτολογοκρισία. Οι διδακτορικοί φοιτητές Sauvik Das και Adam Kramer μέτρησαν πόσο πολλοί άνθρωποι πληκτρολόγησαν πάνω από πέντε χαρακτήρες στο Facebook, αλλά στη συνέχεια τους έσβησαν κάνοντας μια "αυτολογοκρισία της τελευταίας στιγμής". Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Das και θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της Ένωσης για την Πρόοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης σε blogs και social media τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τη μέθοδο που επινόησαν οι Das και Kramer, 
αυτολογοκρίθηκε το ένα τρίτο των χρηστών, αν και επισημαίνουν ότι πιθανότατα κατέγραψαν και ένα σημαντικό αριθμό των χρηστών που απλά έκαναν κάποιο ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος. Το 71% όλων των χρηστών που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι επιδίδονται σε αυτολογοκρισία, είτε κάνοντας σχόλια είτε γράφοντας κάποιο post.
Ίσως το πιο ενδιαφέρον μέρος όμως της μελέτης ήταν οι δημογραφικές συσχετίσεις με την αυτολογοκρισία αφού οι άνδρες ήταν αυτοί που αυτολογοκρίθηκαν πιο συχνά, ιδίως αυτοί που είχαν περισσότερουςαρσενικούς φίλους. Αντίθετα, άνθρωποι με πιο διαφοροποιημένες ομάδες φίλων, που υπολογίζεται με βάση την ηλικία, τις πολιτικές πεποιθήσεις, και το φύλο, ήταν λιγότερο πιθανό να αυτολογοκριθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου