O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΠΟΥ: 106 νέοι θάνατοι από Έμπολα σε μία ημέρα

ΠΟΥ: 106 νέοι θάνατοι από Έμπολα σε μία ημέραΟ απολογισμός της επιδημίας Έμπολα στη δυτική Αφρική αυξήθηκε στους 1.350 νεκρούς, με 106 νέους θανάτους το διάστημα από την 17η ως την 18η Αυγούστου, σε τρεις χώρες, στις οποίες καταγράφηκαν συνολικά 221 νέα κρούσματα του ιού.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), συνολικά 2.473 πιθανά,
ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε.
Καθώς δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, ο οποίος σκοτώνει τελικά το 90% όσων προσβάλλονται, ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες.
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λιβερία
Στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, τη Μονρόβια, ξέσπασαν ταραχές αφού η κυβέρνηση απέκλεισε και έθεσε σε απομόνωση τη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της πόλης, την συνοικία Ουέστ Πόιντ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Front Page Africa, κάτοικοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και στρατιώτες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν τουλάχιστον 4 τραυματίες, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν επίσης στην αγορά Ουότερσαϊντ, μια από τις μεγαλύτερες στη Μονρόβια, λόγω της εγγύτητάς της στην φτωχογειτονιά των 75.000 κατοίκων.
Η πρόεδρος της χώρας Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ διέταξε να αποκλειστούν οι περιοχές αυτές αφού το σαββατοκύριακο πολίτες επιτέθηκαν σε ένα κέντρο απομόνωσης για ασθενείς του Έμπολα και οι 17 εξ αυτών διέφυγαν. Έκτοτε βρέθηκαν και νοσηλεύονται σε άλλο ιατρικό κέντρο, επίσης σε πτέρυγα απομόνωσης.
Η πρόεδρος διέταξε επίσης να τεθεί η πόλη Ντόλο στη βόρεια ακτή της Λιβερίας σε απομόνωση.
Στη Λιβερία, έχουν αναφερθεί 972 κρούσματα Έμπολα και 576 θάνατοι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου