O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Πρόσω ολοταχώς για τη δημιουργία του Κουρδιστάν


kurdistan3Επτά χώρες, πέραν των ΗΠΑ, έχουν δεσμευτεί ότι θα παραδώσουν όπλα στις κουρδικές δυνάμεις προκειμένου να τις βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες βράδυ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, αναφέροντας σε δελτίο Τύπου ότι «πέρα από τη στήριξη
των ΗΠΑ και της ιρακινής κυβέρνησης, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Κροατία, η Δανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η …Αλβανία έχουν δεσμευτεί ότι θα προμηθεύσουν τις κουρδικές δυνάμεις με όπλα και εξοπλισμό που χρειάζονται κατεπειγόντως».
Φτάσαμε στο «δια ταύτα» λοιπόν διότι αυτή τη χρονική στιγμή συμφέρει η δημιουργία ενός νέου κράτους που θα στηρίζει τα συμφέροντα της δύσης στην περιοχή.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί εκτάκτως στη Γενεύη την επόμενη Δευτέρα για να εξετάσει τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις που έχει διαπράξει το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις ανταρτών στο Ιράκ, αναφέρει μία ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών που εξεδόθη σήμερα.
Το«παιχνίδι» είναι μεγάλο και τα συμφέροντα πολλά. Ο χρόνος θα δείξει πώς θα αλλάξει ο χάρτης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου