O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Σύνθημα Ομπάμα για “συνασπισμό” δυνάμεων έναντι του ISIS – “Πυρά” και απειλές στη Ρωσία


obama“Η Ρωσία είναι αναμφίβολα υπεύθυνη για τη βία στην ανατολική Ουκρανία”, σχολίασε σε διάγγελμά του το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. “Η βία ενθαρρύνεται από τους Ρώσους”, πρόσθεσε.

Επίσης, ο Ομπάμα προειδοποίησε τη Ρωσία πως “η συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία θα της προκαλέσει μεγάλο κόστος”. Πάντως απέκλεισε
οποιοδήποτε ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του ISIS σημειώνοντας πως στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένας “συνασπισμός” δυνάμεων που θα αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές αντάρτες.
Σημείωσε ακόμη πως έχει ζητήσει από τον υπουργό Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, να φτιάξει ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του ISIS, ενώ προανήγγειλε και ένα ταξίδι του ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση με τις χώρες της περιοχής.
Για την ώρα, πάντως, είπε πως δεν υπάρχει σχέδιο για βομβαρδισμούς στα εδάφη της Συρίας σε στρατηγικές θέσεις του ISIS. Πρόσθεσε, όμως, πως στη στρατηγική του έναντι των τζιχαντιστών “θα υπάρξει και στρατιωτική πτυχή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου