O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ από την Κομισιόν για φοροδιαφυγή η Apple

Αντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ από την Κομισιόν για φοροδιαφυγή η AppleΑντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ από την ΕΕ και τις ρυθμιστικές της αρχές βρίσκεται η Apple, η οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή στην Ιρλανδία.
Η υπόθεση είχε εξεταστεί από την Κομισιόν, ύστερα από καταγγελίες ότι η αμερικανική εταιρεία έκανε χρήση νόμου με προνομιακό φορολογικό συντελεστή, ισχυριζόμενη ότι λαμβάνει οικονομική βοήθεια από το ιρλανδικό κράτος, ως... startup εταιρεία της Silicon Valley.
Η Apple δραστηριοποιείται στην Ιρλανδία από το 1980 και απαντά ότι δεν έχει παραβιάσει κανένα νόμο ούτε έχει πετύχει ειδική συμφωνία με το ιρλανδικό κράτος.
Η απόφαση, πάντως, έρχεται στη σκιά κατηγοριών
κατά της Apple για φοροδιαφυγή πολλών δισ. δολαρίων εκτός ΗΠΑ. Η Κομισιόν υπολογίζει το ποσό στην υπόθεση της Ιρλανδίας σε 137,7 δισ. δολ.
Πάντως, ανάμεσα στις απαντήσεις της είναι οι επενδύσεις στις οποίες έχει προβεί στην Ιρλανδία, οι οποίες τα τελευταία χρόνια ανέρχονται σε 100 εκατ. δολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου