O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Οι επιδρομές των ΗΠΑ δε μπορούν να μας σταματήσουν, λέει τζιχαντιστής στο CNN

Οι επιδρομές των ΗΠΑ δε μπορούν να μας σταματήσουν, λέει τζιχαντιστής στο CNNΤη στιγμή που ο τρόμος από την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή φωλιάζει στην ψυχή των Ιρακινών και των Σύρων, ενώ η ανησυχία από τις απειλές φτάνει μέχρι τη Δύση, ένας πρώην μαχητής του ΙΚ και ένας που ακόμα βρίσκεται στο πλευρό των εξτρεμιστών παραχώρησαν συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN.
Ο Σύρος μαχητής με το ψευδώνυμο Αμπού Τάλχα δήλωσε στην δημοσιογράφο Χόλι Γιαν, πως η οργάνωση προετοιμαζόταν για αυτές τις επιθέσεις.
«Είμαστε έτοιμοι καιρό τώρα. Γνωρίζουμε ότι οι βάσεις μας είναι γνωστές γιατί μας εντοπίζουν μέσω ραντάρ και δορυφόρων, για αυτό το λόγο έχουμε και εφεδρικές περιοχές», πρόσθεσε ο Τάλχα και χλεύασε
τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές στοχεύοντας θέσεις τους στη Συρία, βομβαρδίζοντας και εγκαταστάσεις πετρελαίου.
«Έχουμε έσοδα πέραν του πετρελαίου. Η χρηματοδότησή μας δεν θα σταματήσει εξαιτίας της απώλειας από τις εγκαταστάσεις πετρελαίου», τόνισε ο 28χρονος μαχητής.
«Νόμιζαν πως τα ξέρουν όλα. Αλλά ευτυχώς δεν τα ξέρουν. Αν ο Αλλάχ θελήσει, θα κατατροπώσουμε τους άπιστους», πρόσθεσε και εξήγησε πως ήταν ένας από τους εξτρεμιστές που κατέλαβαν τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τον περασμένο Ιούνιο.
Όσο για τον συνασπισμό που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, τόνισε ότι ακόμα και αν οι ξένες δυνάμεις επιχειρήσουν να εμποδίσουν την προέλαση του ΙΚ, δεν είναι αρκετό για να σταματήσει η αποστολή των εξτρεμιστών να ενισχύσουν το Ισλαμικό Κράτος σε όλες τις σουνιτικές περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.
«Μας πλήττουν σε ορισμένες περιοχές και κερδίζουμε έδαφος σε άλλες. Αν μας απωθήσουν στο Ιράκ, εμείς προελαύνουμε στη βόρειο Συρία. Οι επιθέσεις αυτές δε μπορούν να σταματήσουν εμάς, αυτούς που μας στηρίζουν και τους μαχητές μας», δήλωσε αποφασιστικά ο 28χρονος.
Την ίδια στιγμή, στο αμερικανικό δίκτυο πραγματοποίησε δηλώσεις και ένας πρώην μαχητής του ΙΚ, με το όνομα Αμπού Ομάρ, ο οποίος δήλωσε ότι κάποια από τα πυροχαμικά της εξτρεμιστικής οργάνωσης τα διατηρούν σε κατοικημένες περιοχές της Συρίας.
Σχετικά με τους δυτικούς που έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο όνομα του Αλλάχ, ο άνδρας εξήγησε πως οι επικεφαλής του ΙΚ στηρίζονται σε αυτή τη δύναμη.
«Οι Γάλλοι διατηρούν τον έλεγχο, είναι ακόμα πιο ακραίοι από εμάς. Μπορεί να προέρχονται από τη Γαλλία, αλλά είναι μέλη του ΙΚ εδώ και χρόνια», εξήγησε ο πρώην στρατιώτης της ακραίας ισλαμιστικής ομάδας.
Ο Ομάρ εξήγησε πως πίστεψε στον στόχο των τζιχαντιστών να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό κράτος, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη σύζυγο και το 3χρονο παιδί του για να γίνει ένας με τους μαχητές.
Αρχικά, όπως είπε, επιχείρησε να δικαιολογήσει τις αγριότητες των εξτρεμιστών, εκ των οποίων οι αποκεφαλισμοί, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε πως η βαρβαρότητα ήταν υπερβολική για τον ίδιο.
«Ήλπιζα ότι θα διορθώσουν τα λάθη τους. Αν το είχαν κάνει, δε θα ήταν έτσι», δήλωσε και περιέγραψε πώς κατόρθωσε να ξεφύγει όταν οι διεθνείς δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στη Ράκα της Συρίας.
Παρότι βρίσκεται σε ασφαλή τοποθεσία, ο φόβος παραμένει, καθώς όπως είπε νιώθει ότι έχει σχηματισμένο έναν στόχο στην πλάτη του.
Βέβαια, δεν αρνείται ότι ονειρεύεται τη δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου, αλλά οι εικόνες και οι εμπειρίες που βίωσε τον στοιχειώνουν.
«Είδα έναν 70χρονο σεΐχη να σκοτώνεται μπροστά μου. Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. Υπάρχουν πολλοί νέοι που εντάσσονται στην ομάδα, ακόμα και 14, 15 ετών. Ίσως η φωνή μου, τους κάνει να αλλάξουν γνώμη», είπε στο αμερικανικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου