O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Tεθωρακισμένα στέλνει το Κίεβο στα σύνορα με τη Ρωσία Συνεχίζονται οι μάχες σε Ντονιέτσκ – Μαριούπολη

Φάλαγγα τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων έστειλε το περασμενο Σάββατο ο ουκρανικός στρατός στις ζώνες στρατιωτικών επιχειρήσεων στα ανατολικά της χώρας, για «την ενίσχυση των θέσεων στα ρωσο – ουκρανικά σύνορα».
Οπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κρατικής Υπηρεσίας Φύλαξης Συνόρων της Ουκρανίας, εστάλησαν συνολικά 6 θωρακισμένα οχήματα, 8 φορτηγά και 3 μίνι λεωφορεία. Η αυτοκινητοπομπή μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και χειμερινές στολές και ενισχυμένη εξάρτυση για τους συνοριοφύλακες, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη αποστολή στις επόμενες ημέρες.
Συνεχίζονται οι μάχες
Στο μεταξύ – και παρά την υπογραφή πρωτοκόλλου στο Μινσκ για την κατάπαυση του πυρός και την προσπάθεια εδραίωσης της εκεχειρίας, η κατάσταση στα ανατολικά της Ουκρανίας, παραμένει τεταμένη με τις συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών να μαίνονται τόσο στο Ντονιέτσκ όσο και στη Μαριούπολη.
Η πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν χθες: «Η κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη στην πόλη και πυρά από βαρέα όπλα και εκρήξεις ακούγονταν σε πολλές συνοικίες». Απο την πλευρά του ο στρατός του Κιέβου ανακοίνωσε σήμερα πως επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο σε συγκρούσεις στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ. Οπως ανακοίνωσε ο Αντέι Λισιένκο, απώλειες υπέστησαν και οι δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών του ουκρανικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου