O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Στην ιστοσελίδα του Taxis τα νέα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ: Στην ιστοσελίδα του Taxis τα νέα εκκαθαριστικάΑναρτήθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην ιστοσελίδα του Taxis τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Αν και η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν διαθέσιμα από την Δευτέρα, τελικά ανέβηκαν από τα ξημερώματα της Κυριακής.
Τα νέα εκκαθαριστικά, αφορούν σε τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Taxis,
με την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης διορθώθηκαν:
(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.
(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,
(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και
(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου