O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η Μόσχα στηρίζει με 2 εκατ. δολάρια το έργο της UNESCO στο Κοσσυφοπέδιο

Η Μόσχα στηρίζει με 2 εκατ. δολάρια το έργο της UNESCO στο ΚοσσυφοπέδιοΠρωτοβουλία για την υλοποίηση του έργου της UNESCO για τη διατήρηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο της Σερβίας, ανέλαβε η Ρωσία, προσφέροντας εθελοντική συνεισφορά 2.000.000 δολαρίων.
Η συμφωνία της UNESCO για την αποκατάσταση των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο, εμπνευστής των οποίων ήταν η Ρωσία, υπεγράφη το 2010. Η χορηγία εκτιμάται ιδιαίτερα από τους διεθνείς εμπειρογνώμονες, όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην UNESCO,

Ελεονόρα Μιτροφάνοβα.
«Ο κατάλογος των μνημείων για την αποκατάσταση των μνημείων του Κοσσυφοπεδίου, καθορίστηκε με τη βοήθεια της Ρωσίας και κατόπιν διαβούλευσης με την UNESCO και τη σερβική πλευρά, και περιλαμβάνει τέσσερα ορθόδοξα αρχιτεκτονικά σύνολα. Όλες οι εργασίες επισκευών και αποκατάστασης σε αυτά τα μνημεία εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τους διεθνείς εμπειρογνώμονες», είπε η Μιτροφάνοβα στη συνέντευξή της στο RIA Novosti.

Η UNESCO πρόσφατα ανακοίνωσε πως αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της στη Μόσχα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, λόγω οικονομικών δυσκολιών και περικοπών. Τα γραφεία της UNESCO στη ρωσική πρωτεύουσα εγκαινιάστηκαν το 1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου