O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Σενάρια “Παπαδήμου 2014″ πλανώνται πάνω από το πολιτικό σκηνικό

Lucas-PapademosΤο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση προδιαγράφει ραγδαίες εξελίξεις, με κατάληξη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το αργότερο τον Μάρτιο του 2015, αν όχι νωρίτερα, εσχάτως ωστόσο έχουν κάνει στο πολιτικό σκηνικό την εμφάνισή τους σενάρια… Παπαδήμου 2014.
Δηλαδή, της συγκρότησης μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τους ανεξάρτητους βουλευτές, που θα είχε άλλον πρωθυπουργό και άλλη σύνθεση, στα πρότυπα της κυβέρνησης Παπαδήμου, που συγκροτήθηκε τέτοια εποχή πριν από 3 χρόνια, τον χειμώνα του 2011.
Τα σενάρια έχουν ως αφετηρία το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που κινδυνεύουν να βάλουν τη χώρα… στον πάγο
μέχρι τις πρόωρες εκλογές. αλλά και το επίσης διαφαινόμενο αδιέξοδο στην προσπάθεια συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας, καθώς κανένας σοβαρός αναλυτής δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει 180 βουλευτές.
Στο παραπάνω κλίμα ήρθε να προστεθεί η προσπάθεια ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε από χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς πλέον διαμορφώνονται συνθήκες αναστροφής της πραγματικότητας που διαμορφώθηκε στα τέλη του 2011 στη χώρα, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκείνος ο οποίος ανετράπη αρχικά από την πρωθυπουργία και στη συνέχεια από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου