O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: Η απληστία των ανθρώπων θα καταστρέψει τον κόσμο

popeΣε ημερίδα του ΠΟΥ και του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη μίλησε την Παρασκευή ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος προειδοποίησε πως ο κόσμος θα καταστραφεί, αν οι άνθρωποι συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με απληστία.
“Ο Θεός πάντα συγχωρεί, αλλά δεν κάνει το ίδιο και η Γη”, σημείωσε ο Πάπας, ο οποίος νωρίτερα σε άλλη του παρέμβαση είχε προκαλέσει αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψη πως οι ιερείς δεν πρέπει να να ζητούν χρήματα για να τελούν τα μυστήρια, όπως οι γάμοι και οι βαπτίσεις.
Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση του Πάπα που προκαλεί αντιδράσεις και δημιουργεί εντάσεις ακόμη και εντός των… συνόρων της Καθολικής Εκκλησίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρχιεπίσκοπος
της πόλης της Γένοβας ‘Άντζελο Μπανιάσκο- ο οποίος είναι και πρόεδρος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας- απάντησε έμμεσα στον Πάπα, αποσαφηνίζοντας ότι «ο κάθε οβολός των πιστών δίνεται ελεύθερα και από όσους μόνο επιθυμούν να ενισχύσουν τις υλικές ανάγκες της Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου