O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Επίθεση Λαβρόφ στη Δύση

Sergey-Lavrof-Russian-FMΟ Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έβαλε στο στόχαστρό του τη Δύση με αφορμή τις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία.
Με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ:
«Όσον αφορά το νόημα πίσω από τη χρήση αυτών των πιεστικών μέτρων, η Δύση καθιστά ξεκάθαρο πως δεν θέλει να υποχρεώσει τη Ρωσία να αλλάξει πολιτική αλλά θέλει να εξασφαλίσει αλλαγή καθεστώτος».
Επίσης, υπογράμμισε πως οι κυρώσεις
που επιβλήθηκαν σε άλλα κράτη, όπως το Ιράν ή η Βόρεια Κορέα, δεν είχαν στόχο να πλήξουν την οικονομία των χωρών-στόχων.
«Τώρα, δημόσια πρόσωπα σε χώρες της Δύσης λένε πως χρειάζεται να επιβληθούν κυρώσεις που θα καταστρέψουν τη ρωσική οικονομία και να προκαλέσουν δημόσιες διαμαρτυρίες».
Απαντώντας στη δήλωση του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, πως η Ρωσία κινδυνεύει με περαιτέρω απομόνωση στη διεθνή σκηνή, ο ρώσος ΥΠΕΞ επισήμανε πως η Μόσχα διατηρεί κανονικότατα σχέσεις με «τη μεγάλη πλειονότητα των χωρών» και συνεπώς «δεν υπάρχει απομόνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου