O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τασούλας: Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια

amfipolis1Νέα ευρήματα σχετικά με την Αμφίπολη ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.
Συγκεκριμένα ο κ. Τασούλας αποκάλυψε πως βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και αναζητούνται κι άλλα οικοδομήματα, ενώ τόνισε ότι “η Αμφίπολη είναι άσκηση θαυμασμού και υπομονής”.
«Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Έχουμε να κάνουμε μελέτες, στερεώσεις, συντηρήσεις» τόνισε, σημειώνοντας ότι όλα θα γίνουν σε χρόνους «αρχαιολογικούς», με στόχο το μνημείο

να γίνει επισκέψιμο «και όλοι να το θαυμάζουν».
Ο κ. Τασούλας επανέλαβε πως η έρευνα δεν τελειώνει εδώ και πως οδηγό για τους αρχαιολόγους θα αποτελέσει η γεωλογική διασκόπηση, με τη μέθοδο της ηλεκτρικής τομογραφίας, που είναι σε εξέλιξη από την επιστημονική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Όσον αφορά στον σκελετό, ο κ. Τασούλας είπε ότι το υπουργείο είναι στη φάση αναζήτησης του επιστημονικού φορέα που θα αναλάβει την έρευνα. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι η μελέτη θα γίνει από Έλληνες επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου