O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

O όμιλος Olayan ισότιμος μέτοχος στο Costa Navarino

Μεγάλο deal στον τουρισμό: ο διεθνής όμιλος Olayan ισότιμος μέτοχος στο Costa Navarino!Το κυοφορούμενο, εδώ και κάποιο καιρό, μεγάλο deal στον τουρισμό είναι γεγονός. Ο Ομιλος Olayan, ένας από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους παγκοσμίως, γίνεται ο τέταρτος ισότιμος μέτοχος με τους υπόλοιπους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακοπουλου στον όμιλο εταιρειών του Costa Navarino.  Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος θα συνεχίσει να ηγείται των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. 
Ο Όμιλος Olayan έχει παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, με συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια στρατηγική του τοποθέτηση στη χώρα μας. 
Οι δύο όμιλοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Costa Navarino,
μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα για την μακροπρόθεσμη και αειφόρο ανάπτυξη της Costa Navarino και της Μεσσηνίας. 
H συμμετοχή του Olayan θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και θα δρομολογήσει νέες επενδύσεις στο συγκρότημα του Costa Navarino. Τα ακριβή σχέδια και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωσή τους, στο πρώτο τρίμηνο του 2015.  
Η συνεργασία αυτή, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, καταδεικνύει την επιτυχία της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που αντιπροσωπεύει η Costa Navarino και που την έχει θέσει ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. 
Ποιος είναι ο όμιλος Olayan
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Olayan μαζί με τον κ.Κωνσταντακόπουλο είχαν καταθέσει το ενδιαφέρον τους στο διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, χωρίς, ωστόσο, να μετάσχουν στην τελική διαδικασία.
Η επενδυτική εταιρεία Olayan Investments Company Establishment (OICE), με έδρα την Αθήνα, κατά τις πληροφορίες, είναι διατεθειμένη να επενδύσει περί τα 500 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της τρίτης φάσης επενδύσεων στο Costa Navarino.
H οικογένεια Ολαγιάν, σύμφωνα με το Forbes, διαθέτει περιουσία αξίας 12 δισ.δολαρίων. Έχει παρουσία στη χώρα μας από το 1975, όταν μετέφερε τη διεθνή δραστηριότητά της στην Αθήνα από τη Βυρητό. Η επιλογή της Αθήνας δεν ήταν τυχαία, καθώς η μητέρα του Καλέντ Ολαγιάν είναι Ελληνίδα, η Μαίρη Περδίκη. 
Τα γραφεία στην Αθήνα βρίσκονται στη Γλυφάδα, ενώ η εταιρεία διαθέτει δίκτυο θυγατρικών σε όλον τον κόσμο.
Η Olayan Groyp έχει συμμετοχές διεθνώς σε επιχειρηματικούς κολοσσούς, όπως η  The Coca-Cola Bottling Company, η Volkswagen, η J.P. Morgan και η Credit Suisse.
Στην Ελλάδα μετέχει στην Chipita από το 1992 και στη Flexopack μέσω εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου