O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Στις 13 Φεβρουαρίου η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 13 Φεβρουαρίου η εκλογή Προέδρου της ΔημοκρατίαςΣτις 13 Φεβρουαρίου θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή.
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνάντησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως νέα Πρόεδρος της Βουλής και της πρόσφερε μία μεγάλη ανθοδέσμη.
Το χρονοδιάγραμμα:
  • 5 Φεβρουαρίου: Ανοίγει η Βουλή, όπως ορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα, για την ορκωμοσία των Βουλευτών.
  • 6 Φεβρουαρίου: Εκλογή του Προεδρείου της Βουλής. Θα διεξαχθούν δύο συνεδριάσεις. Στην πρωινή θα εκλεγεί Πρόεδρος και στην απογευματινή τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου.
  • 6 Φεβρουαρίου: Εκδίδονται δύο ημερήσιες διατάξεις α) για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και β) για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ύστερα από τουλάχιστον 5 μέρες.
  • 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου: Αναγιγνώσκονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διεξάγεται συζήτηση επ’ αυτών και τα μεσάνυχτα της 9ης Φεβρουαρίου θα γίνει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
  • 13 Φεβρουαρίου: Εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Επισημαίνεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί σύνοδος κορυφής και θα είναι η πρώτη στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου