O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σουλτς: Μου άφησε ερωτηματικά η συνάντηση με τον Τσίπρα

Σουλτς: Μου άφησε ερωτηματικά η συνάντηση με τον ΤσίπραΓια «αρκετές διαφωνίες» και «ερωτήματα» που έχει σχετικά με τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.
«Είχαμε πολύ ουσιαστική συνάντηση αν και με αρκετές διαφωνίες… Έχω παρά πολλά ερωτήματα… Τι θα γίνει με τις συντάξεις, με τις επενδύσεις, με τους δημόσιους υπάλληλους, με την τρόικα, με το πρόγραμμα; και εγώ δεν θέλησα να εμπλακώ σε θέματα μονόπλευρων πράξεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Στο ευρωκοινοβούλιο δεν ήμασταν
υπέρ της τρόικας, είναι περιττή, εμείς θέλουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βελτίωση εσόδων, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής οι πλούσιοί σας έβγαλαν τα λεφτά τους έξω…» ανέφερε ακόμη.
Ο κ. Σουλτς δήλωσε δε ευθαρσώς ότι διαφωνεί με την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι πρόκειται για «κακή συμμαχία για την Ευρώπη». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραιφνές σοσιαλιστικό κόμμα, οι ΑΝΕΛ καθαρά δεξιό κόμμα, δεν ταυτίζονται αυτές οι δυο δυνάμεις. Είναι κακή συμμαχία για Ελλάδα και Ευρώπη, δεν χρειαζόμαστε τώρα την αντιπαράθεση, αλλά το διάλογο και αυτή η κυβέρνηση θα έρθει σε αντιπαράθεση» προειδοποίησε.
Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, «ο κ. Τσίπρας κατάλαβε τη γνώμη μου… Ο κ. Καμμένος δεν έχει απόλυτη αποδοχή στην ΕΕ, θα προτιμούσα ο ΣΥΡΙΖΑ να συνασπιστεί με το Ποτάμι που έχει επαφές και γέφυρες στην Ευρώπη».
Όσον αφορά τη διαφοροποίηση της Αθήνας για τη δήλωση της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής δήλωσε εμφατικά ότι «η Ελλάδα ζητάει αλληλεγγύη, και θα τής δοθεί, και τής αξίζει, αλλά δεν είναι δυνατόν να λέμε αλληλεγγύη αλλά να μην είμαστε αλληλέγγυοι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αυτό δεν θα το δεχθούν πολλές χώρες».
Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς το θέμα ήταν διαδικαστικό: «Η Ελλάδα λεει ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της, αλλά αν δεν εκφράζεται διαφοροποίηση, τότε θεωρείται ότι υπάρχει ομοφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου