O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Αυστηρό μήνυμα του γερμανικού ΥΠΟΙΚ: Παράταση προγράμματος μόνο μέσω μεταρρυθμίσεων


Αυστηρό μήνυμα του γερμανικού ΥΠΟΙΚ: Παράταση προγράμματος μόνο μέσω μεταρρυθμίσεωνΑυστηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, που ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει παράταση του προγράμματος μόνο αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι « η συζήτηση περί κουρέματος του ελληνικού χρέους δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα και η Ελλάδα μπορεί να λάβει μια παράταση του τρέχοντος προγράμματος μόνο αν τηρήσει τις συναφθείσες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.
Η πραγματικότητα είναι απλή: στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα διάσωσης λήγει και προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή λήξη του προγράμματος απαιτούνται

περαιτέρω προσπάθειες από την Ελλάδα.
Εάν εφαρμοστούν κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η νέα ελληνική κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να δούμε εάν το πρόγραμμα τίθεται σε αμφισβήτηση. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε περαιτέρω με την Ελλάδα, αλλά δεν θα επιβάλουμε την βοήθειά μας στην Αθήνα. Οι μέχρι στιγμής εξαγγελίες της Αθήνας, ωστόσο, φαίνεται να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου