O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, χωρίς διαρκή κοινωνικά ελλείμματα

Τσίπρας: Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, χωρίς διαρκή κοινωνικά ελλείμματαΟ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ φρόντισε να περάσει το δικό του μήνυμα στον πρόεδρο του Eurogroup.
Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο ότι θα τηρηθεί ένας πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμό, ενώ αναφέρθηκε και για δέσμευση από την λαϊκή εντολή να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα είπε ο κ. Τσίπρας ότι είναι δεδομένη η δέσμευση να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.
«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης
δεσμευμένοι από την λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα να προχωρήσουν οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, σημειώνοντας πως «σε αυτό το μέτωπο είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία» και ζήτησε την στήριξη του Ευρωπαίου αξιωματούχου για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος.
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την βεβαιότητά του ότι παρά το γεγονός της έκφρασης διαφορετικών απόψεων από τα κράτη -μέλη στο θέμα του χρέους, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του.
Ευχαρίστησε τον Ντάισελμπλουμ για την παρουσία του στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα δώσει ένα μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης για μια νέα αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου