O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ακυρώνει ο Τσίπρας το ταξίδι του στη Μόσχα;

Ακυρώνει ο Τσίπρας το ταξίδι του στη Μόσχα;Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακύρωσης του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα - όχι, όμως, λόγω της ενόχλησης των Ευρωπαίων εταίρων για την προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία, αλλά λόγω της ενόχλησης των ίδιων των Ρώσων από τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου και τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με τους Αμερικανούς!
Και αυτό, παρά την προχθεσινή επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Μόσχα και τη δήλωσή του χθες, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το ταξίδι του, ότι είναι ευπρόσδεκτο στην Ελλάδα
το ρωσικό φυσικό αέριο...
Ο λόγος είναι οι μυστικές συμφωνίες τις οποίες φέρεται να συζήτησε ο υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ, καθώς οι δηλώσεις του για συνεκμετάλλευση με αναλογία 70-30 μόνο τυχαίες δεν φαίνεται να ήταν. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Καμμένος συνομίλησε με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών, οι οποίοι έθεσαν εξ αρχής το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και τον αποκλεισμό της Ρωσίας από οποιαδήποτε συμφωνία.
Η κίνηση του υπουργού Άμυνας φαίνεται ότι προκάλεσε ενόχληση και στην κυβέρνηση - την ώρα μάλιστα που ο αρμόδιος υπουργός, Π. Λαφαζάνης ήταν στη Μόσχα και προχωρούσε σε ανάλογες συζητήσεις. Η ενόχληση αυτή μεταφέρθηκε και στο Μαξίμου, απευθείας από ρωσικές πηγές, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί κάνουν λόγο για επανεξέταση από την πλευρά της Ρωσίας και του ενδεχόμενου να χορηγηθεί βραχυπρόθεσμο δάνειο στην Ελλάδα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της δόσης του ΔΝΤ, στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει άμεση συμφωνία με τους εταίρους και εκταμίευση μέρους της δόσης.
Το τελευταίο φαίνεται ότι θα αποτελούσε και βασικό ζήτημα των συζητήσεων του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, ενώ το δρόμο για τις "εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης" που αναζητεί η κυβέρνηση είχε ήδη ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Κίνα. Κατά τον ίδιο τρόπο, όμως, οι παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα του ΟΛΠ και της συμφωνίας με την Cosco, ενδέχεται να κλείσουν άλλη μία δυνητική "εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης".

http://www.emea.gr/%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC/441358?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=emea_001_01x04x2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου