O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σκέψεις για παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Σκέψεις για παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεωνΛήγει την ερχόμενη Τρίτη η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ενώ σύσσωμοι έμποροι , ιδιοκτήτες ακινήτων και εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών παράταση της προθεσμίας.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση είναι ως τώρα ιδιαίτερα ικανοποιητική ενώ έχει συμβάλλει και στην ανάκαμψη των δημοσίων εσόδων τους τελευταίους μήνες. Για αυτό και εξετάζεται η παράταση της σχετικής προθεσμίας για ακόμη έναν μήνα ως το τέλος Ιουνίου.

Συμφωνάμε πληροφορίες και τον Μάιο τα έσοδα
του προϋπολογισμού παρουσιάζουν ικανοποιητικούς ρυθμούς αύξησης σε ποσοστά υψηλότερα συγκριτικά με τον Απρίλιο. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στα φορολογικά έσοδα και ιδιαίτερα στην μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Μαζική είναι η ένταξη στη ρύθμιση των φορολογουμένων που τα προηγούμενα χρόνια λόγω οικονομιών δυσκολιών συσσώρευσαν απλήρωτα χρέη από φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας προς το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου