O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Διετές Μνημόνιο μέσω ESM ζητάει η Ελλάδα

Διετές Μνημόνιο μέσω ESM ζητάει η ΕλλάδαΑίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για μια νέα διετή συμφωνία που περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου.
«Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης» ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση και τονίζει ότι μέχρι τέλους

θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ.
«Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής», αναφέρει η ανακοίνωση.
Να θυμίσουμε ότι χθες ο Γιουνκέρ πήρε μια τελευταία πρωτοβουλία πάνω στην τελευταία πρόταση της Κομισιόν, για να βρεθεί κοινός τόπος με την κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον πρόεδρο της Κομισιόν, θέτοντας στο τραπέζι το θέμα της διευθέτησης του χρέους, ενώ θα μεταβεί κι ο ίδιος στις Βρυξέλλες. Επίσης ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με Σουλτς και Ντράγκι.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται ελληνική πρόταση, στην οποία περιλαμβάνεται και η διευθέτηση του χρέους. Είναι πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να συνομιλήσει τις επόμενες ώρες με Ολάντ και Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου