O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τα πολιτικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ και ΧΑ (που δεν παρέστη), εξουσιοδότησαν τον Τσίπρα να πετύχει συμφωνία στις Βρυξέλλες

Τα πολιτικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ, εξουσιοδότησαν τον Τσίπρα να πετύχει συμφωνία στις ΒρυξέλλεςΠάνω από έξι ώρες κράτησε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που έγινε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου τόνισε ότι είναι μονόδρομος η συμφωνία.
«Σήμερα είναι ιστορική μέρα. Ο ελληνικός λαός έστειλε μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού συνεκλήθη το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Το σύνολο των κομμάτων δίνουμε τη δύναμη στον Πρωθυπουργό να πάει στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί. Όλοι πλην του κου Κουτσιούμπα έχουμε υπογράψει ένα κοινό ανακοινωθέν. Η συμφωνία

είναι μονόδρομος. Πρέπει να επιτευχθεί η συμφωνία με την Ε.Ε. Με αναπτυξιακό πακέτο και με μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Υπάρχει σαφής αναφορά και για το χρέος».
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε : «Η ΝΔ βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω απ’ όλα. Προσήλθα με διάθεση συνεννόησης. Πρέπει να παρατηρήσω ότι έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Ο χρόνος που χάθηκε ήταν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με τον Γενάρη με ευθύνη της κυβέρνησης. Τώρα είμαστε στο και πέντε, να έχουμε επιστρέψει στα ελλείμματα. Οφείλουμε όλες οι ηγεσίες των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να παροτρύνουμε την κυβέρνηση να μπορέσει να φέρει τη συμφωνία. Μια συμφωνία που πρέπει να τύχει ευρύτερης αποδοχής βάσει των χαρακτηριστικών που αναφέραμε. Μας εκφράζει το κοινό ανακοινωθέν».
Η Φώφη Γεννηματά είπε: «Στο και πέντε η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Επιτακτική ανάγκη η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με ευθύνη της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πρέπει να υπηρετήσει τη λυτρωτική λύση της συμφωνίας, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν έχει εντολή για ρήξη».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε:
«Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές και θα παρθούν σκληρές αποφάσεις
Οι άνθρωποι που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση πρέπει να κινούνται σε μια λογική συνεννόησης και όχι σε μια λογική ρήξης
όλοι στην ανάγκη μιας συμφωνίας που θα βγάλει τη θηλιά από τον λαιμό του Ελληνα

Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες κρίσιμες στιγμές. Αν τα πράγματα ηρεμήσουν κάνουμε κριτική ο ένας στον άλλον
Συμφωνήσαμε να μη δοθούν τα πρακτικά μέχρι να λήξει ο κόκκινος συναγερμός».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Έρχονται σκληρά μέτρα. Είτε συμφωνία με μνημόνιο και σκληρά μέτρα είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού
Το ΚΚΕ διαφωνεί με το κοινό ανακοινωθέν. Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή, φιλοεργατική διαπραγμάτευση μέσα στα τείχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι διακόπηκε για λίγη ώρα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να συνομιλήσει ο κ. Παυλόπουλος, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ολάντ.
Επίσης ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Μάριο Ντράγκι. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κλήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Λαφαζάνης. Επίσης ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία και με την Άνγκελα Μέρκελ ενόψει και της σημερινής συνάντησής της με τον Ολάντ. Επίσης συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές να παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση τις προτάσεις της στη Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού οικονομικού πρακτορείου MNI  η πρόταση που θα υποβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής θα βασιστεί στην τελευταία πρόταση του Γιούνκερ.
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολιτικούς Αρχηγούς τους τόνισε ότι πρέπει να συνδράμουν για μια βιώσιμη λύση, βάσει και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου