O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»



Αποτέλεσμα εικόνας για βοσκοτοποι 
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

«ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»



ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άρθρο 1
Ορισμός
Για τις ανάγκες του παρόντος νόμου, βοσκήσιμες γαίες καλούνται οι εκτάσεις που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για βόσκηση ζώων -άλλως βοσκότοποι- στις οποίες αναπτύσσεται βλάστηση αυτοφυής ή μη, ποώδης, φρυγανική ή ξυλώδης με θαμνώδη ή αραιά δενδρώδη μορφή ή και μικτή, οι οποίες μπορεί να εκτείνονται και σε υδάτινα παραλίμνια ή παραποτάμια οικοσυστήματα, όπου αναπτύσσεται υδροχαρής βλάστηση.
O χαρακτήρας και ο προορισμός των βοσκήσιμων γαιών δεν μεταβάλλεται λόγω της χρήσης τους για τη διατροφή των αγροτικών ζώων, η δε διαχείριση τους θα διέπεται από τις σχετικές για κάθε κατηγορία έκτασης διατάξεις της αγροτικής, δασικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Άρθρο 2
Εθνική Γεωγραφική Πληροφορική Βάση Δεδομένων
1. Στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργείται Εθνική Γεωγραφική Πληροφορική Βάση Δεδομένων (ΕΓΠΒΔ), με την ονομασία «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας».
2. Η ΕΓΠΒΔ «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας» έχει ως σκοπό την καταγραφή των βοσκήσιμων γαιών της χώρας, για τις ανάγκες εφαρμογής ενωσιακών και εθνικών προγραμμάτων που σχετίζονται με τη χρήση αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου και δεν επηρεάζει την αποτύπωση, προστασία και διαχείριση των εκτάσεων που αφορά, σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο. Η ΕΓΠΒΔ «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας»  χρησιμοποιεί ως πηγή δεδομένων τα χαρτογραφικά δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, το Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS-GIS) του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ή άλλες πηγές συμβατές με το σύστημα αυτό, καθώς επίσης και τα γεωχωρικά δεδομένα που προκύπτουν από τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης. Στην ΕΓΠΒΔ «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας» καταγράφονται τα δικαιώματα χρήσης της βοσκής σύμφωνα με το άρθρο 6.
3. Αρμόδιες για τη δημιουργία, οργάνωση, τήρηση και ενημέρωση της ΕΓΠΒΔ «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας» ορίζονται οι παρακάτω Διευθύνσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
α) Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος
β) Δασικών Έργων και Υποδομών
γ) Διατροφής Ζώων, Ζωοτροφών και Βοσκοτόπων
δ) Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
4. Συνιστάται στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της περίπτωσης στ του άρθρου 11, επιτροπή με τίτλο «Επιστημονική Γνωμοδοτική Επιτροπή Βοσκήσιμων Γαιών», έργο της οποίας είναι η παροχή επιστημονικής γνώμης στον Υπουργό για κάθε θέμα που αφορά την ΕΓΠΒΔ «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας».
 5. Η ΕΓΠΒΔ «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας» κυρώνεται με απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναθεωρείται με όμοια απόφαση, έπειτα από εισήγηση της Επιστημονικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Βοσκήσιμων Γαιών.

Άρθρο 3
Διαχειριστικά σχέδια βόσκησης
1.   Η χρήση της βοσκής εντός βοσκήσιμων γαιών που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία επιτρέπεται, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του παρόντος νόμου και της δασικής νομοθεσίας, εφόσον δεν επηρεάζεται αρνητικά η φυσική ισορροπία και αειφορία, καθώς και οι παραγωγικές, προστατευτικές, υδρονομικές, αισθητικές και λοιπές λειτουργίες των οικοσυστημάτων που συγκροτεί η φυόμενη στις βοσκήσιμες γαίες βλάστηση.
2. Η βοσκή εντός των βοσκήσιμων γαιών, στις οποίες αυτή δεν έχει απαγορευθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, ασκείται επί τη βάσει διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης της περιοχής. Με τα διαχειριστικά σχέδια ρυθμίζονται οι όροι χρήσης των εν λόγω εκτάσεων για βόσκηση, σύμφωνα με τις υφιστάμενες και τις προκύπτουσες, συμβατές με τη βοσκή παράλληλες χρήσεις και τη βοσκοϊκανότητα της κάθε περιοχής και διασφαλίζεται η αειφόρος διαχείριση και απρόσκοπτη αξιοποίηση των βοσκήσιμων γαιών για τις ανάγκες βόσκησης των ποιμνίων. Συμβατές με τη βοσκή είναι οι χρήσεις εκείνες οι οποίες δεν παρεμποδίζουν την προσβασιμότητα των ποιμνίων και δεν υποβαθμίζουν τη συνολική βοσκοϊκανότητα της βοσκήσιμης γαίας ως ενιαία οντότητα, όπως αυτή έχει υπολογισθεί στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.
Για λόγους ενιαίας διαχείρισης της βοσκής, στα διαχειριστικά σχέδια συμπεριλαμβάνονται και οι εκτάσεις του άρθρου 10 του ν. 3208/2003, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους το επιθυμούν και δηλώνουν την επιθυμία τους εγγράφως. Δύναται επίσης να περιλαμβάνονται και εκτάσεις που εμπίπτουν στις διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας και βόσκονται από αγροτικά ζώα.
Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναθέτει την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στις Περιφέρειες της Χώρας με προγραμματική σύμβαση η οποία συνάπτεται με την οικεία Περιφέρεια. Τα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούν οι Περιφέρειες, εγκρίνονται με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση του Προϊσταμένου του αρμόδιου Δασαρχείου ή της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών απουσία Δασαρχείου.
3. Για τις βοσκήσιμες γαίες που περιλαμβάνονται εντός προστατευόμενων περιοχών, η βοσκοϊκανότητα εκτιμάται και τα μέτρα βελτίωσης και διαχείρισης και οργάνωσης της άσκησης της βόσκησης αποφασίζονται κατά τρόπο που αποτρέπεται η υποβάθμιση των αντικειμένων  προστασίας της περιοχής. Στις περιπτώσεις που οι εκτάσεις αυτές περιλαμβάνονται εντός των ορίων ευθύνης φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών ο οικείος φορέας διαχείρισης γνωμοδοτεί προς τον υπεύθυνο για την εκπόνηση της μελέτης φορέα επί του διαχειριστικού σχεδίου. Για τις υπόλοιπες περιοχές γνώμη εκφράζουν οι αρμόδιες κατά περίπτωση αρχές.
4. Η διάρκεια ισχύος των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης ορίζεται σε επτά έτη μετά την έγκρισή τους. Μετά την παρέλευση της επταετίας τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης αναθεωρούνται και εγκρίνονται εκ νέου. Στην περίπτωση εκδήλωσης φυσικής καταστροφής, τα σχέδια αναθεωρούνται και εγκρίνονται εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους από τη φυσική καταστροφή.
5. Εντός των βοσκήσιμων γαιών επιτρέπονται πρόχειρα καταλύματα ζώων όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 του ν. 4056/2012 (Α΄52) καθώς και ποτίστρες ζώων, μικρές ομβροδεξαμενές και επεμβάσεις που δεν αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του τοπίου οι οποίες προβλέπονται από τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, της λειτουργίας των βοσκήσιμων γαιών και την ευζωία των ζώων.

Άρθρο 4
Προθεσμία εκπόνησης διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης
1. Μέχρι 30-9-2018 εκπονούνται, υποβάλλονται και εγκρίνονται τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκήσιμων γαιών της Χώρας που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 3. Χωρίς την ύπαρξη και εφαρμογή εγκεκριμένου διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης, μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας, δεν θα είναι δυνατή η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενίσχυσης για την εν λόγω έκταση.
2.  Κατ` εξαίρεση, δύναται μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας να υπαχθούν κατά τα ανωτέρω οριζόμενα σε καθεστώς βόσκησης και περιοχές που δεν χρησιμοποιούντο για βόσκηση, μετά από αίτημα των οικείων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και των οικείων κτηνοτροφικών οργανώσεων, υπό την προϋπόθεση της εκπόνησης και έγκρισης διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης για τις περιοχές αυτές.
3. Σε καθεστώς βόσκησης δύναται επίσης να υπαχθούν μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας γαίες, μεταξύ των οποίων δάση και δασικές εκτάσεις εφόσον οι αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες κρίνουν με αιτιολογημένη απόφασή τους ότι πρέπει να βοσκηθούν για λόγους προστασίας ή άλλους λόγους που προάγουν τη διατήρηση και αειφορική διαχείρισή τους. Στην ίδια απόφαση  θα περιλαμβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης της βόσκησης κατ’ αναλογία με τα προβλεπόμενα στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και θα αναφέρεται ρητά αν οι εκτάσεις αυτές μπορούν να υπαχθούν κατά τα ανωτέρω οριζόμενα σε καθεστώς βόσκησης.  

Άρθρο 5
Δαπάνη διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης
Η δαπάνη για την εκπόνηση και την υλοποίηση - εφαρμογή των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης για τις βοσκήσιμες γαίες της Χώρας, καλύπτεται από τις πιστώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 6 και της παραγράφου 2 του άρθρου 7 και μπορεί να καλύπτεται επίσης και από άλλες πηγές.

Άρθρο 6
Δικαιώματα χρήσης βοσκής
1.   Το δικαίωμα βοσκής σε βοσκήσιμες γαίες, μεταξύ των οποίων δημόσια δάση, δασικές εκτάσεις και μη πεδινά χορτολίβαδα των παρ 1,2,3 και 5 του άρθρου 3 του 998/1979 (Α΄289), όπως ισχύουν, στα οποία η βοσκή δεν έχει απαγορευθεί ή ρυθμιστεί βάσει των κείμενων διατάξεων της δασικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας, παραχωρείται στις οικίες Περιφέρειες, στις οποίες περιέρχονται και οι πρόσοδοι από την εκμίσθωση αυτών.
2.   Τα δικαιώματα χρήσης της βοσκής σε κτηνοτρόφους, επί των βοσκήσιμων γαιών στις οποίες επιτρέπεται η βόσκηση, σύμφωνα με τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης που έχουν εγκριθεί, κατανέμονται από τις οικείες Περιφερειακές Ενότητες. Για το σκοπό αυτό συνιστάται επιτροπή κατανομής των δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής, εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της περίπτωσης ε του άρθρου 11. Τα δικαιώματα χρήσης της βοσκής παραχωρούνται στους κτηνοτρόφους για χρονικό διάστημα αντίστοιχο με την υλοποίηση των στόχων των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τρία (3) έτη, με την υπογραφή σχετικής σύμβασης μίσθωσης. Σε περίπτωση που σε τμήματα ή και σε ολόκληρη τη βοσκήσιμη γαία απαγορευτεί η βόσκηση ή οι γαίες αυτές χαρακτηρισθούν αναδασωτέες, στα πλαίσια της δασικής νομοθεσίας, η ως άνω επιτροπή της οικείας Περιφερειακής Ενότητας προβαίνει σε ανάλογες ανακατατάξεις των δικαιωμάτων βόσκησης.
3. Τα δικαιώματα χρήσης της βοσκής περιέρχονται ή μεταβιβάζονται σε άλλον κτηνοτρόφο σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής ή πώλησης της εκμετάλλευσης. Σε περίπτωση παύσης της εκμετάλλευσης για δύο συνεχόμενα έτη, τα δικαιώματα δεν μεταβιβάζονται και παραμένουν ως εθνικό απόθεμα.
4. Για την κατανομή των δικαιωμάτων χρήσης λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα των αποκατασταθέντων κτηνοτρόφων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 24 του ν. 4061/2012.
5. Μετά την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, οι κτηνοτρόφοι υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ σύμφωνα με αυτά. Η δήλωση επανυποβάλλεται μόνο σε περίπτωση μεταβολής των δηλωθέντων στοιχείων.



Άρθρο 7
Μίσθωμα δικαιώματος χρήσης βοσκής
1. Για τα δικαιώματα χρήσης της βοσκής, σύμφωνα με το άρθρο 6, καταβάλλεται από τους κτηνοτρόφους μίσθωμα, το ύψος του οποίου καθορίζεται σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της περίπτωσης δ του άρθρου 11.
2.  Το ανωτέρω μίσθωμα των δημόσιων γαιών κατατίθεται υπέρ της Περιφέρειας, στα διοικητικά όρια της οποίας ασκείται η βόσκηση και σε σχετικό λογαριασμό της, με την υποχρέωση διάθεσής του για την εκπόνηση και την εφαρμογή των διαχειριστικών σχεδίων, τη συντήρηση και την κατασκευή έργων υποδομής των βοσκήσιμων γαιών, σύμφωνα με το διαχειριστικό σχέδιο βόσκησης.
3. Δεν οφείλουν την καταβολή μισθώματος οι ιδιοκτήτες για τη δική τους βοσκήσιμη γαία και οι αποκατεστημένοι κτηνοτρόφοι για τη βοσκήσιμη γαία στην οποία έγινε η αποκατάστασή τους.

Άρθρο 8
Αποτύπωση βοσκήσιμων γαιών - Εξαιρέσεις
1. Με τις αποφάσεις του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 3, γίνεται και η αποτύπωση των αντίστοιχων βοσκήσιμων γαιών.
2. Δεν αποτυπώνονται ως βοσκήσιμες γαίες, εκτάσεις που:
α) έχουν παραχωρηθεί για άλλους σκοπούς στα πλαίσια της ισχύουσας δασικής νομοθεσίας
β) είχαν τη μορφή δάσους ή δασικής έκτασης και καταστράφηκαν από πυρκαγιά ή αποψιλώθηκαν με άλλο τρόπο και έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες
γ) περιλαμβάνονται σε προγράμματα αναδάσωσης των δασικών υπηρεσιών
δ) υπάγονται σε κάποια εκ των περιπτώσεων της παραγράφου 2 του άρθρου 38 του ν. 998/1979 (Α΄289) όπως ισχύει
ε) προβλέπονται στις περιπτώσεις β΄ έως και ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 69 του ν.δ. 86/1969 (Α΄7).
3. Για τις εκτάσεις που ανήκουν στην περίπτωση β της παραγράφου 2, μπορεί να περιλαμβάνεται στην αποτύπωση τμήμα τους για το οποίο υφίστατο καθεστώς βόσκησης πριν την καταστροφή του από τις ανωτέρω αιτίες, εφόσον εκπονηθεί διαχειριστικό σχέδιο βόσκησης λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό διάστημα απαγόρευσης που προκύπτει με τη δασική απαγορευτική διάταξη βοσκής που εκδίδεται από τη δασική υπηρεσία, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάστηση.
4. Εφόσον βοσκήσιμες γαίες περιβάλλουν τμήματα δάσους ή δασικές εκτάσεις, επιτρέπεται σε αυτά τα τμήματα δάσους ή τις δασικές εκτάσεις να γίνεται χρήση για βόσκηση και επεμβάσεις που να την υπηρετούν σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας και του παρόντος νόμου.
5. Στην απόφαση έγκρισης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και αποτύπωσης των βοσκήσιμων γαιών, αναφέρεται αν με τον καθορισμό, την αποτύπωση και την ορθολογική αξιοποίηση των συγκεκριμένων εκτάσεων εξυπηρετείται σκοπός δημοσίου συμφέροντος, μέσω της ενίσχυσης και προστασίας της κτηνοτροφίας ως σημαντικού κλάδου της εθνικής οικονομίας και αν παρίσταται ανάγκη χρησιμοποίησης των συγκεκριμένων εκτάσεων, μεταξύ των οποίων και τμημάτων δάσους ή δασικής έκτασης ή υδάτινων παραλίμνιων ή παραποτάμιων οικοσυστημάτων, για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού.

Άρθρο 9
Επιτροπές παρακολούθησης και εφαρμογής
διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης
Σε κάθε Περιφέρεια συνιστάται μια ή περισσότερες επιτροπές με έργο την παρακολούθηση και την εφαρμογή των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, στις οποίες συμμετέχουν απαραίτητα:
α) υπάλληλοι της Περιφέρειας ή των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων,
β) υπάλληλοι της οικείας δασικής υπηρεσίας,
γ) υπάλληλοι της οικείας αποκεντρωμένης υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι προτείνονται από τον Οργανισμό και
δ) εκπρόσωποι της οικείας κτηνοτροφικής οργάνωσης.

Άρθρο 10
Βοσκήσιμες γαίες ΟΤΑ
Οι βοσκήσιμες γαίες που βρίσκονται στην περιφέρεια ΟΤΑ Α΄ βαθμού και των οποίων την κυριότητα, νομή, κατοχή ή χρήση έχουν οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ, διατίθενται κατά προτεραιότητα για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων, φυσικών ή νομικών προσώπων, που έχουν την έδρα της εκμετάλλευσης τους  στον δήμο αυτό και σε μετακινούμενους κτηνοτρόφους οι οποίοι αποδεδειγμένα κάνουν χρήση των εν λόγω βοσκήσιμων γαιών. Εφόσον ικανοποιούνται οι παραπάνω ανάγκες και αποδεδειγμένα βάσει του διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης, υπάρχει περίσσευμα βοσκήσιμης γαίας σε κάποια ή κάποιες Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες, ο αρμόδιος ΟΤΑ μπορεί να διενεργήσει δημοπρασία ή δημοπρασίες βοσκήσιμων γαιών απευθυνόμενος προς κτηνοτρόφους και άλλων περιοχών.

Άρθρο 11
Εξουσιοδοτικές διατάξεις
Με αποφάσεις του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζονται:
α) Ειδικά θέματα, τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικαστικά θέματα για την εφαρμογή του άρθρου 2.
β) Οι προδιαγραφές και το περιεχόμενο των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και οι διαδικασίες παρακολούθησης της ορθής εφαρμογής τους.
γ) Οι διαδικασίες, τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την κατανομή των βοσκήσιμων γαιών στους κτηνοτρόφους της Χώρας για τις ανάγκες εφαρμογής ενωσιακών και εθνικών προγραμμάτων, σύμφωνα με το άρθρο  6.
δ) Θέματα που αφορούν την σύμβαση μίσθωσης, το ύψος του μισθώματος, οι όροι, οι κυρώσεις και τα αρμόδια όργανα επιβολής τους που αφορούν το δικαίωμα χρήσης της βοσκής καθώς και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή των άρθρων 6 και 7.
ε) Η σύνθεση, οι αρμοδιότητες, η θητεία και κάθε θέμα σχετικό με το έργο και τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών του άρθρου 6. Ο αριθμός των επιτροπών ανά περιφέρεια, η σύνθεση, οι αρμοδιότητες, η θητεία και κάθε θέμα σχετικό με το έργο και τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών του άρθρου 9. Με απόφασή του Περιφερειάρχη ορίζονται τα μέλη των εν λόγω επιτροπών.
στ) Η σύνθεση, οι αρμοδιότητες, η θητεία και κάθε θέμα σχετικό με τον τρόπο λειτουργίας της επιστημονικής γνωμοδοτικής επιτροπής του άρθρου 2.
ζ) Νέες συνθέσεις για τα συλλογικά όργανα του πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πλην των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων, σύμφωνα με τις νέες οργανικές μονάδες του π.δ.107/2014 (Α΄174). Όλες οι αποφάσεις ορισμού μελών των συλλογικών οργάνων εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων με τη νέα σύνθεση.
η) Τα θέματα σχετικά με τις προϋποθέσεις, απαιτήσεις και τις διαδικασίες έλεγχου της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης. Με τις ίδιες αποφάσεις καθορίζονται οι όροι, οι απαιτήσεις και οι προϋποθέσεις λειτουργίας κάθε χώρου που χρησιμοποιείται για τη συγκέντρωση, παραλαβή, αποθήκευση, συντήρηση και διακίνηση των προϊόντων αυτών, η επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις μη συμμορφώσεων, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Άρθρο 12
Παράταση προθεσμίας άρθρου 14 του ν. 4056/2012 (Α΄52)
Η προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 4056/2012, η οποία προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 του ν. 4056/2012, παρατείνεται για δέκα οκτώ (18) μήνες από τη λήξη της, δηλαδή μέχρι 12-9-2016. Όπου στις διατάξεις των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 14 του ν. 4056/2012 αναφέρεται η αρχική προθεσμία των τριών ετών νοείται η προθεσμία που λήγει στις 12-9-2016.

Άρθρο 13
Ρυθμίσεις για δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας
1. Η παράγραφος 5 του τμήματος του Παραρτήματος IV του ν.4277/2014 «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις» (Α΄156), το οποίο αναφέρεται στα «Προγράμματα Ειδικών Παρεμβάσεων Μητροπολιτικού Χαρακτήρα για την Αττική» της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του νόμου αυτού,  αντικαθίσταται ως εξής:
«5. Οργανωμένη πολεοδομική ανασυγκρότηση – ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο 640 στρεμμάτων του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αξιοποιώντας πλεονεκτήματα της θέσης λόγω γειτνίασης με το  λιμένα Πειραιά, σύμφωνα με τις εξής κατευθύνσεις:
α) Δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του δυτικού Πειραιά, με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πράσινου και αναψυχής.
Έμφαση δίνεται στην ενίσχυση χρήσεων, αυτού του χαρακτήρα, άμεσα συνδεδεμένων με τη λειτουργία του αστικού ιστού και στην χωροθέτηση συμπληρωματικών χρήσεων της αναψυχής προς το θαλάσσιο μέτωπο.
β) Εξασφάλιση σημαντικών αδόμητων χώρων για κοινόχρηστες χρήσεις και χρήσεις αναψυχής στην κατεύθυνση αποκατάστασης της συνέχειας μεταξύ γειτονικής ενδοχώρας και παραλιακού μετώπου με τη δημιουργία εκτεταμένου πάρκου κοινόχρηστου πρασίνου, που θα προκύψει στο μεγαλύτερο ποσοστό από την εφαρμογή εργαλείων πολιτικής γης και εισφορών, όπως αυτά θα καθοριστούν από την πολεοδομική μελέτη ανάπλασης που θα εκπονηθεί από το δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Η χρήση αναψυχής θα εφαρμοστεί μετά την εξειδίκευσή της από την πολεοδομική μελέτη.
Ο μέγιστος συντελεστής δόμησης που είναι δυνατόν να καθοριστεί από την πολεοδομική μελέτη ορίζεται σε 0,15 επί της συνολικής έκτασης.
γ) Προστασία και ανάδειξη των μνημείων βιομηχανικής αρχαιολογίας με επανάχρησή τους με συμβατές στις ανωτέρω χρήσεις δραστηριότητες, οι οποίες θα ανάγονται στην ιστορικότητα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής.
δ) Εξασφάλιση αποτελεσματικής προσπέλασης με μέσα σταθερής τροχιάς για την εξυπηρέτηση του Πειραιά, αλλά και για τη σύνδεση της περιοχής με το δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας».
2. Η περίπτωση ε΄ της παραγράφου Α.2 της αριθμ. 20422/15-4-2014 απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Έγκριση τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της δημοτικής ενότητας Κερατσινίου του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας (Ν. Αττικής)» (ΦΕΚ ΑΑΠ 142) αντικαθίσταται ως εξής:
«ε. Τον καθορισμό Περιοχής Ανάπλασης και  Ειδικής Παρέμβασης Μητροπολιτικού Χαρακτήρα της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του ν.4277/2014, όπως ισχύει, ως πόλου υπερτοπικής εμβέλειας, επιφάνειας 640 στρεμμάτων στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πράσινου και αναψυχής, με προτεινόμενο συντελεστή δόμησης 0,15 στο σύνολο της έκτασης, όπως η περιοχή φαίνεται στο χάρτη Π-1 σε κλίμακα 1:10.000, ο οποίος δημοσιεύεται με την παρούσα ρύθμιση και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτής».


Άρθρο 14
Ρυθμίσεις για κατ’ επάγγελμα αγρότες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας
Οι δηλώσεις των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη, οι οποίες προβλέπονται στην περίπτωση 1.α της υποπαραγράφου ΙΓ.1 της παραγράφου  ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014, ειδικά για το έτος 2014 δύναται να υποβληθούν εντός προθεσμίας δύο μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση μη υποβολής της δήλωσης κατά το προηγούμενο εδάφιο ή διαπίστωσης ανακριβούς δήλωσης επανακαθορίζεται αναδρομικά η τιμή αποζημίωσης για το έτος 2014 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον πίνακα Α της περίπτωσης 1.α της υποπαραγράφου ΙΓ.1 της παραγράφου  ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014.
Τυχόν καθορισμός τιμής αποζημίωσης αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που  έχει γίνει, πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, χωρίς την υποβολή δήλωσης, επανυπολογίζεται αναδρομικά μετά την εμπρόθεσμη, κατά των ανωτέρω, υποβολή αυτής.

Άρθρο 15
Δικαιώματα έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού
υψηλών θερμοκρασιών
Η σύμβαση μίσθωσης δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού υψηλών θερμοκρασιών που εγκρίθηκε με τη αριθ. Φ 29.10/7668/24-5-1985 (Β' 361) απόφαση του Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και η μεταβίβαση των δικαιωμάτων εγκρίθηκε με τη αριθ. Δ9/Δ/Φ161/5465/858/10-3-2011 (Β' 542) απόφαση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ παρατείνεται για πέντε (5) έτη από τη λήξη της. Αντίστοιχα παρατείνονται κατά πέντε (5) έτη και όλες οι προθεσμίες και χρονικοί περιορισμοί που προβλέπονται σε αυτήν. Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι της μισθωτικής σύμβασης.


Άρθρο 16
Τροποποίηση διατάξεων των ν. 3877/2010 (Α΄ 160) και 2342/1995 (Α΄ 208)
1. H περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ν. 3877/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
«α) Τα έσοδα από την ειδική ασφαλιστική εισφορά που προβλέπεται στο άρθρο 8 του νόμου αυτού, η οποία ορίζεται σε ποσοστό:
   αα) Τέσσερα τοις εκατό (4%) επί της ασφαλιζόμενης αξίας της φυτικής παραγωγής και προκειμένου για την ελιά σε ενάμιση τοις εκατό (1,5%).
   ββ) Μηδέν εβδομήντα πέντε τοις εκατό (0,75%) επί της ασφαλιζόμενης αξίας του ζωικού κεφαλαίου.
   γγ) Μισό τοις εκατό (0,5%) για τα προϊόντα φυτικής προέλευσης των καλλιεργειών που παράγονται στο σύνολο τους (αμιγώς) και αποκλειστικά σε "ελεγχόμενο περιβάλλον" μιας γεωργικής εκμετάλλευσης, όπως αυτό καθορίζεται από τους σχετικούς Κανονισμούς Ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Τα πρόσωπα που υπάγονται στη διάταξη αυτή μπορούν με αίτηση τους να ζητήσουν την εξαίρεσή τους από την ασφάλιση αυτή.»
2. Η παράγραφος 2 του άρθρου 8 του ν. 3877/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Δεν υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ οι καλλιέργειες δασικών και αγροτικών προϊόντων, καθώς και η αλιευτική παραγωγή που εξαιρούνται από την ασφαλιστική κάλυψη, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφάλισης που ισχύουν.»
3. Οι περιπτώσεις β΄ και γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 3877/2010 αντικαθίστανται ως εξής:
«β) τη μέση παραγωγή ανά στρέμμα ή δένδρο των δηλούμενων καλλιεργειών και
γ) τη μέση αξία του παραγόμενου προϊόντος ανά κιλό ή τεμάχιο, ανάλογα με την καλλιέργεια.»
4. Το άρθρο 17 του ν. 3877/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 17
Εκτιμητές
Η εκτιμητική διαδικασία των ζημιών εκτελείται από Γεωτεχνικούς υπαλλήλους του ΕΛ.Γ.Α ή και από Τεχνολόγους Γεωπονίας υπαλλήλους του ΕΛ.Γ.Α. . Σε περίπτωση  εκτεταμένων ζημιών για την εκτίμηση των οποίων το τακτικό προσωπικό του ΕΛ.Γ.Α. δεν επαρκεί, καθήκοντα εκτιμητή μπορεί επίσης να ανατίθενται και σε υπαλλήλους των ίδιων ειδικοτήτων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα μετά από έγκριση των Υπηρεσιών τους καθώς και σε εποχικό προσωπικό των παραπάνω ειδικοτήτων που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2190/1994 (Α΄28).»
5. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 24 του ν. 3877/2010, όπως η παράγραφος αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 39 του ν. 4061/2012 (Α΄ 66), προστίθενται εδάφια, ως εξής:
«Οι αναφερόμενες στο προηγούμενο εδάφιο αποζημιώσεις των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ και των απασχολούμενων σε όλα τα στάδια της ασφαλιστικής και εκτιμητικής διαδικασίας δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς των παραγράφων 2 και 4 του άρθρου 21 του ν.4024/2011 (Α΄226), υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ετήσιο ποσό των ως άνω αποζημιώσεων δεν υπερβαίνει τα τρεις χιλιάδες εξακόσια (3.600) ευρώ. Τα παραπάνω ισχύουν και για το συνολικό ετήσιο ποσό  αποζημιώσεων του έτους 2014. Οι διατάξεις που ισχύουν για τις δαπάνες διανυκτέρευσης και την ημερήσια αποζημίωση των μετακινούμενων γεωτεχνικών υπαλλήλων του ΕΛΓΑ εφαρμόζονται και για τις δαπάνες διανυκτέρευσης και την ημερήσια αποζημίωση του Προέδρου, Αντιπροέδρου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Νομικού Συμβούλου και των δικηγόρων του ΕΛΓΑ. »
6. Η παράγραφος 1 του άρθρου 1 του ν. 2342/1995 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Ενεργητική προστασία κατά την έννοια του παρόντος νόμου είναι η λήψη προληπτικών μέτρων και η χρησιμοποίηση τεχνολογικών μέσων ή οποιουδήποτε άλλου μέσου ή μεθόδου, για την αποτροπή ή μείωση των ζημιών που προξενούνται στη γεωργική παραγωγή, στο φυτικό, ζωικό και έγγειο κεφάλαιο των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, από φυσικούς κινδύνους, παθήσεις και ασθένειες που ορίζονται στο άρθρο 5 του ν. 3877/2010 (Α΄160). Για κινδύνους που δεν αναφέρονται στο ως άνω άρθρο, η προϋπόθεση ένταξης των μέσων ή των μεθόδων πρόληψης είναι η χρηματοδότησή τους από επιχορηγούμενες δράσεις.»

Άρθρο 17
Κατάργηση διατάξεων του ν. 4269/2014 (Α΄ 142) και τροποποίηση διατάξεων του ν. 2742/1999 (Α΄ 207)
1. Από τη δημοσίευση του παρόντος, καταργούνται όλες οι διατάξεις του ν. 4269/2014 «Χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση – Βιώσιμη ανάπτυξη» (Α΄ 142) πλην των άρθρων 12 και 34 και της παραγράφου 8 του άρθρου 6. Αποφάσεις έγκρισης, αναθεώρησης ή τροποποίησης εγκεκριμένων ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ και Πολεοδομικών Μελετών με βάση τις καταργούμενες διατάξεις, ανακαλούνται.
2. Οι διατάξεις που καταργήθηκαν με τις καταργούμενες διατάξεις του ν. 4269/2014 επαναφέρονται σε ισχύ, ως είχαν κατά τον χρόνο της κατάργησης τους. Ατομικές διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν βάσει των άρθρων του Κεφαλαίου Β΄ του  ν. 4269/2014  εξακολουθούν να ισχύουν.
3. Η περίπτωση α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν. 2742/1999 (Α’ 207) όπως  επαναφέρεται σε ισχύ με την παράγραφο 2, αντικαθίσταται ως ακολούθως : «α. Από έναν (1) επιστήμονα αναγνωρισμένου κύρους και εμπειρίας σε θέματα χωροταξίας, που ορίζεται από τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως Πρόεδρο.»
4. Το στοιχείο δ του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 5 του άρθρου 7 του ν. 2742/1999 όπως επαναφέρεται σε ισχύ με την παράγραφο 2, αντικαθίσταται ως εξής: «δ) να προσαρμοστούν σε σχετικές υποδείξεις των Περιφερειακών Πλαισίων ΧΣΑΑ καθώς και σχετικές παρατηρήσεις και υποδείξεις της έκθεσης παρακολούθησης και αξιολόγησης που προβλέπεται στην επόμενη παράγραφο.»
5. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν. 2742/1999 όπως επαναφέρεται σε ισχύ με την παράγραφο 2, αντικαθίσταται ως εξής: «Τα Περιφερειακά Πλαίσια Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης εναρμονίζονται με τις κατευθύνσεις του Γενικού και των Ειδικών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης και εξειδικεύουν και συμπληρώνουν τις βασικές προτεραιότητες και επιλογές τους με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των επιλογών χωρικής ανάπτυξης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Εφόσον προκύπτει τεκμηριωμένη προς τούτο ανάγκη από ειδικές οικονομικές, κοινωνικές ή περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν σε περιφερειακό επίπεδο ή / και από ανάγκη αποσαφηνίσεων μεταξύ των Πλαισίων του Περιφερειακού και του Εθνικού Σχεδιασμού ή μεταξύ των Πλαισίων του Εθνικού Σχεδιασμού, οι γενικές κατευθύνσεις και προτάσεις που διαμορφώνονται κατά τη διαδικασία αναθεώρησης των Περιφερειακών Πλαισίων μπορούν να παρεκκλίνουν από τις κατευθύνσεις των Πλαισίων του Εθνικού Σχεδιασμού. Οι ως άνω παρεκκλίσεις εγκρίνονται κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως προς την ισχύουσα κατεύθυνση, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Συντονισμού της Κυβερνητικής Πολιτικής στον τομέα του Χωροταξικού Σχεδιασμού και της Αειφόρου Ανάπτυξης του άρθρου 3 του ν. 2742/1999 όπως ισχύει. Μέχρι τη σχετική προσαρμογή των Πλαισίων του Εθνικού Σχεδιασμού, εφαρμόζονται οι διατάξεις των αναθεωρημένων Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.»
6. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2742/1999 όπως επαναφέρεται σε ισχύ με την παράγραφο 2, αντικαθίσταται ως εξής: «Ρυθμιστικά σχέδια, γενικά πολεοδομικά σχέδια, σχέδια χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, σχέδια ανάπτυξης περιοχών δεύτερης κατοικίας, ζώνες οικιστικού ελέγχου, περιοχές του άρθρου 24 του ν. 1650/1986 ή άλλα σχέδια χρήσεων γης, που εγκρίνονται μετά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, οφείλουν να εναρμονίζονται προς τις επιλογές ή κατευθύνσεις των εγκεκριμένων Περιφερειακών Πλαισίων.»

Άρθρο 18
Τροποποιήσεις διατάξεων του ν. 4042/2012 (Α΄ 24 )
1. Το πρώτο εδάφιο της  παραγράφου 1 του άρθρου 23 του ν.4042/2012 (Α΄ 24 ) αντικαθίσταται ως εξής:
«Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το κάθε φορά συναρμόδιο υπουργείο, εκπονεί σε εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 1 και του άρθρου 29, προγράμματα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων και επεξεργάζεται κατευθύνσεις, ούτως ώστε τα προγράμματα αυτά να ενσωματωθούν στα σχέδια διαχείρισης αποβλήτων του άρθρου 22».
2. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 23 του ν. 4042/2012 (Α΄ 24)  προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Τα Προγράμματα για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων υιοθετούνται με Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου»
3. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του ν. 4042/2012 (Α΄ 24) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και τα Ειδικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων υιοθετούνται με Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου».

Άρθρο 19
Τροποποιήσεις διατάξεων του ν. 4280/2014 (Α΄159)
1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 38 του ν.998/1979, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 35 του ν.4280/2014 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, τα οποία καταστρέφονται ή αποψιλώνονται συνεπεία πυρκαγιάς ή παράνομης υλοτομίας ή άλλης αιτίας κηρύσσονται υποχρεωτικά ως αναδασωτέα ανεξαρτήτως της ειδικότερης κατηγορίας αυτών ή της θέσης στην οποία βρίσκονται. Της αναδάσωσης εξαιρούνται εκτάσεις για τις οποίες, πριν την καταστροφή ή αποψίλωση τους, έχει χορηγηθεί έγκριση επέμβασης».
2.  Η παράγραφος 4 του άρθρου 52 του ν.4280/2014 καταργείται.

Άρθρο 20
Παράταση προθεσμίας πιστοποίησης ενεργειακών επιθεωρητών

Η παράγραφος 6 του άρθρου 9 του π.δ. 100/2010 (Α΄ 177), που προστέθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 52 του ν. 7178/2013 (Α΄174), όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 23 του άρθρου 10 του ν. 4315/2014 (Α΄269), τροποποιείται ως εξής: Η ημερομηνία «30.6.2015» αντικαθίσταται από την ημερομηνία «31.12.2015» και η ημερομηνία «1η Ιουλίου 2015» αντικαθίσταται από την ημερομηνία «1η Ιανουαρίου 2016».

Άρθρο 21
Ρυθμίσεις για την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας

1. Μέχρι την έκδοση προεδρικού διατάγματος για τον Οργανισμό του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η διοικητική και οικονομική υποστήριξη καθώς και η διαχείριση των πληροφοριακών υποδομών των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανήκουν στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του άρθρου 13 του π.δ. 100/2014 (Α΄167).
2. Στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταφέρεται αριθμός υπαλλήλων ίσος τουλάχιστον προς το ήμισυ (50%) του προσωπικού που υπηρετούσε στις τέως Διευθύνσεις Προσωπικού, Οργάνωσης και Πληροφορικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας μέχρι την έναρξη ισχύος του π.δ. 116/2014 (Α΄185), και του προσωπικού που υπηρετούσε στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και τοποθετήθηκε την 11η-3-2014 στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του τέως Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την υπ’ αριθμ. ΔΠ/Φ6.3/οικ.3016/11.3.2014 απόφαση.
Για τη μεταφορά των ανωτέρω υπαλλήλων εκδίδεται διαπιστωτική πράξη της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (τομέας τέως Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), βάσει αίτησης των ενδιαφερομένων στη ως άνω Διεύθυνση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) εργασίμων ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος.
Σε περίπτωση που οι αιτήσεις δεν καλύπτουν τον αριθμό των υπαλλήλων σύμφωνα με το ποσοστό της παρούσας παραγράφου, η μεταφορά θα γίνει βάσει εισηγήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (τομέας τέως Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) περί των υπηρεσιακών τους αναγκών. Υπάλληλοι, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια μεταφοράς, αλλά δεν υπηρετούν στις ανωτέρω Γενικές Διευθύνσεις κατά τη δημοσίευση του παρόντος λόγω απόσπασης ή οποιασδήποτε μορφής άδειας, ενδεχόμενη μεταφορά τους μετά από αίτησή τους ή μη, δεν προσμετράται στο ως άνω ποσοστό. Από τη μεταφορά εξαιρούνται, οι υπάλληλοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης και δεν υποβάλλουν την ανωτέρω σχετική αίτηση.
Το μεταφερόμενο προσωπικό καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την ίδια σχέση εργασίας και καταλαμβάνει αντίστοιχες, κατά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα, θέσεις.
3. Με απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τοποθετούνται οι παραπάνω υπάλληλοι στις επιμέρους υπηρεσίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
4. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 3 του π.δ. 24/2015 «Σύσταση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων» αντικαθίσταται ως εξής: «Οι δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας βαρύνουν έως 31/12/2015 τον προϋπολογισμό που έχει εγκριθεί για το πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι πιστώσεις του οποίου μεταφέρονται στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά το μέρος που αφορούν τις υπαγόμενες σε αυτό υπηρεσίες και εποπτευόμενους φορείς.»
5. Το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του άρθρου 3 του π.δ. 24/2015, παρ.1, εδάφιο γ, καθώς και το μεταφερόμενο με τις διατάξεις του παρόντος προσωπικό, υπάγεται στο υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο του πρώην Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από της ισχύος του παρόντος και έως ότου συγκροτηθούν τα αντίστοιχα συμβούλια του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Άρθρο 22
Τροποποιήσεις διατάξεων των  ν. 4152/2013 (Α΄ 107) και  ν. 4254/2014 (Α΄ 85)

1. Το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου Ι.1  της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013, το οποίο αντικαταστάθηκε με την περίπτωση 11 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 Της παραγράφου ΙΓ  του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 αντικαθίσταται από 31 Δεκεμβρίου 2014 ως εξής:
« Η ισχύς της παρούσας περίπτωσης αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου 2015.»

2. Το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης 4 της υποπαραγράφου Ι.1  της παραγράφου Ι των άρθρων πρώτου του ν. 4152/2013, το οποίο αντικαταστάθηκε με την περίπτωση 12 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 της παραγράφου ΙΓ  του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 αντικαθίσταται από 31 Δεκεμβρίου 2014 ως εξής: 
« Η ισχύς της παρούσας περίπτωσης αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου 2015.»

3. Προκειμένου για Οριστικές Προσφορές Σύνδεσης για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής των άρθρων 3  και  4 του ν. 3468/2006, όπως ισχύει που εμπίπτουν στις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 τα οποία αντικαταστάθηκαν με τις περιπτώσεις 11 και 12 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 της παραγράφου ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 για τους οποίους είχαν προσκομισθεί εγγυητικές επιστολές  εντός των προθεσμιών που ορίζουν οι διατάξεις αυτές, παραμένουν σε ισχύ.
4. Προκειμένου για οριστικές προσφορές σύνδεσης για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του άρθρου 3  και  4 του ν. 3468/2006, όπως ισχύει που εμπίπτουν στις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 τα οποία αντικαταστάθηκαν με τις  περιπτώσεις 11 και 12 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 της παραγράφου ΙΓ  του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 για τους οποίους  δεν   είχαν προσκομισθεί εγγυητικές επιστολές εντός των προθεσμιών που ορίζουν οι διατάξεις αυτές, ισχύουν τα εξής:
Εφ’ όσον η ημερομηνία λήξης της αντίστοιχης Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης όπως προσδιορίζεται από το σώμα της εκδοθείσας από τον αρμόδιο Διαχειριστή Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης ή την αντίστοιχη άδεια εγκατάστασης λήγει προ της 31η Οκτωβρίου 2015, η ισχύς τους παρατείνεται έως την 31η Οκτωβρίου 2015 εφ’ όσον εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος ο αντίστοιχος ηλεκτρικός χώρος.

5. Προκειμένου για οριστικές προσφορές σύνδεσης για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του άρθρου 3  και 4 του ν. 3468/2006, όπως ισχύει που εμπίπτουν στις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 τα οποία αντικαταστάθηκαν με τις  περιπτώσεις 11 και 12 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 της παραγράφου ΙΓ  του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 για τους οποίους  δεν είχαν προσκομισθεί εγγυητικές επιστολές εντός των προθεσμιών  που ορίζουν οι διατάξεις αυτές και δεν θα προσκομίσουν επίσης εντός των προθεσμιών των παραγράφων  1 και 2 του παρόντος, δεν θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν  νέο αίτημα για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης  πριν από την 1η Οκτωβρίου 2016. Η διάταξη του παρόντος άρθρου όσον αφορά το δικαίωμα να υποβάλουν  νέο αίτημα για έκδοση Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης εφαρμόζεται αναλογικά και για Σταθμούς Παραγωγής ΑΠΕ που λαμβάνουν Οριστική Προσφορά Σύνδεσης  μετά τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου.
6. Εγγυητικές επιστολές που προσκομίστηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου, επιστρέφονται στον ενδιαφερόμενο κατόπιν έγγραφης αίτησής του στον αρμόδιο  Διαχειριστή  και   επανυποβάλλονται  μειωμένες κατά 30% εντός των προθεσμιών που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος.
 7. Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 , αντικαθίσταται ως εξής:
«………………………Το ύψος της εγγυητικής επιστολής ορίζεται, ανά μονάδα ονομαστικής ισχύος του αιτήματος σε κιλοβάτ (kW) ωs εξής: σαράντα δυο ευρώ (42) ευρώ/kW για το τμήμα της ισχύος έως και 1 μεγαβάτ (ΜW), είκοσι ένα (21) ευρώ/kW για το τμήμα της ισχύος από 1 ΜW έως και 10 ΜW,  δεκατέσσερα (14) ευρώ/kW για το τμήμα της ισχύος από 10 ΜW έως και 100 ΜW και επτά (7) ευρώ/kW για το τμήμα της ισχύος πάνω από 100 ΜW………..»

Άρθρο 23
Ρυθμίσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

1. Στις παραποτάμιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις υπ’ αριθμ. 8020/10-12-2015 και 3314/20-5-2015 αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των καταστραφέντων αντιπλημμυρικών έργων, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων των ν. 1428/84 και ν. 669/77 της λατομικής νομοθεσίας όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η απόληψη γαιωδών και αργιλικών υλικών από χερσαίες εκτάσεις συμπεριλαμβανόμενων και εκτάσεων δασικού χαρακτήρα (δάση, δασικές εκτάσεις ως και δημόσιες εκτάσεις των περιπτώσεων α΄ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/79 όπως ισχύει) και εποικιστικών εκτάσεων, χωρίς τη χρήση εκρηκτικών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα έργα αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών έργων. Η απόληψη συνεχίζεται μέχρι την ολοκλήρωση των έργων, η οποία βεβαιώνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ανεξάρτητα από την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης των αποφάσεων κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
2. Το παραπάνω δικαίωμα παραχωρείται, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, αποκλειστικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κατόπιν σχετικού αιτήματος, που συνοδεύεται από:
α) Τεχνική έκθεση
β) Θετική γνωμοδότηση του Γ.Ε.Σ., όπου απαιτείται
γ) Έγκριση επέμβασης για εκτάσεις δασικού χαρακτήρα κατόπιν εκδόσεως πράξης χαρακτηρισμού από τον αρμόδιο δασάρχη.
δ) Συμβολαιογραφικό έγγραφο μίσθωσης προς την Περιφέρεια, για τις ιδιωτικές εκτάσεις
ε) Θετική γνωμοδότηση των αρμοδίων αρχαιολογικών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
3. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της απόφασης της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι η προγενέστερη έκδοση απόφασης από τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ή τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την εξαίρεση των έργων, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών τους, από την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν. 4014/2011, εφόσον τέτοια απαιτείται.
4. Η χρονική διάρκεια των εργασιών, οι ποσότητες απόληψης των υλικών, καθώς και όλοι οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση των ανωτέρω εργασιών ορίζονται στην απόφαση της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε κάθε περίπτωση, η διαμόρφωση των μετώπων, η γωνία πρανών, τα ύψη των βαθμίδων και γενικά τα μέτρα ασφάλειας και η επίβλεψη των σχετικών εργασιών εναρμονίζονται με τις διατάξεις του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών και δεν παρεκκλίνουν από αυτόν.
Μετά το πέρας των εργασιών είναι υποχρεωτική η άμεση αποκατάσταση του χώρου απόληψης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
5. Η απόφαση της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου μαζί με την τεχνική έκθεση κοινοποιούνται στην αρμόδια Επιθεώρηση Μεταλλείων και στις οικείες αρχαιολογικές Υπηρεσίες. Ο Υπηρεσίες αυτές ειδοποιούνται τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την έναρξη των σχετικών εργασιών. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων κατά τις εργασίες απόληψης, πρέπει να διακόπτονται άμεσα οι εργασίες και να ειδοποιείται η αρμόδια Εφορεία  Αρχαιοτήτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 3028/02.
6. Σε περίπτωση διαπίστωσης διάθεσης υλικών από τους προβλεπόμενους χώρους της παρούσας ρύθμισης για άλλες χρήσεις, επιβάλλονται οι κυρώσεις για παράνομη εκμετάλλευση, που προβλέπονται στο άρθρο 16 του ν.1428/1984, όπως ισχύει.

Άρθρο 24
ΑΔΜΗΕ

1. Το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013, το οποίο αντικαταστάθηκε με την περίπτωση 11 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 της παραγράφου ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 αντικαθίσταται από 31 Δεκεμβρίου 2014 ως εξής:
«Η ισχύς της παρούσας περίπτωσης αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2016.»
2. Το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης 4 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013, το οποίο αντικαταστάθηκε με την περίπτωση 12 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 της παραγράφου ΙΓ του άρθρου πρώτου ν. 4254/2014 αντικαθίσταται από 31 Δεκεμβρίου 2014 ως εξής:
«Η ισχύς της παρούσας περίπτωσης αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2016.»
3. Προκειμένου για Οριστικές Προσφορές Σύνδεσης για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής των άρθρων 3 και 4 του ν. 3468/2006, όπως ισχύει, που εμπίπτουν στις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 τα οποία αντικαταστάθηκαν με τις περιπτώσεις 11 και 12 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 της παραγράφου ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 για τους οποίους είχαν προσκομισθεί εγγυητικές επιστολές εντός των προθεσμιών που ορίζουν οι διατάξεις αυτές, παραμένουν σε ισχύ.
4. Προκειμένου για οριστικές προσφορές σύνδεσης για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής των άρθρων 3 και 4 του ν. 3468/2006, όπως ισχύει, που εμπίπτουν στις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 τα οποία αντικαταστάθηκαν με τις περιπτώσεις 11 και 12 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 της παραγράφου ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 για τους οποίους δεν είχαν προσκομισθεί εγγυητικές επιστολές εντός των προθεσμιών που ορίζουν οι διατάξεις αυτές, ισχύουν τα εξής:
Εφ’ όσον η ημερομηνία λήξης της αντίστοιχης Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης όπως προσδιορίζεται από το σώμα της εκδοθείσας από τον αρμόδιο Διαχειριστή Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης ή την αντίστοιχη άδεια εγκατάστασης λήγει προ της 31ης Ιανουαρίου 2016, η ισχύς τους παρατείνεται έως την 31η Ιανουαρίου 2016 εφ’ όσον εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος ο αντίστοιχος ηλεκτρικός χώρος.
5. Προκειμένου για οριστικές προσφορές σύνδεσης για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής των άρθρων 3 και 4 του ν. 3468/2006, όπως ισχύει, που εμπίπτουν στις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 τα οποία αντικαταστάθηκαν με τις περιπτώσεις 11 και 12 της υποπαραγράφου ΙΓ.8 της παραγράφου ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 για τους οποίους δεν είχαν προσκομισθεί εγγυητικές επιστολές εντός των προθεσμιών που ορίζουν οι διατάξεις αυτές και δεν θα προσκομισθούν επίσης εντός των προθεσμιών των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος, δεν θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν νέο αίτημα για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης πριν από την 1η Ιανουαρίου 2017. Η διάταξη του παρόντος άρθρου όσον αφορά το δικαίωμα να υποβάλουν νέο αίτημα για έκδοση Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης εφαρμόζεται αναλογικά και για Σταθμούς Παραγωγής ΑΠΕ που λαμβάνουν Οριστική Προσφορά Σύνδεσης μετά τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου.
6. Εγγυητικές επιστολές που προσκομίστηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου, επιστρέφονται στον ενδιαφερόμενο κατόπιν έγγραφης αίτησής του στον αρμόδιο Διαχειριστή και επανυποβάλλονται μειωμένες κατά 30% εντός των προθεσμιών που αναφέρονται στις παραγράφου 1 και 2 του παρόντος.
7. Το πέμπτο εδάφιο της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου Ι.1 της παραγράφου Ι του άρθρο πρώτου του ν. 4152/2013, αντικαθίσταται ως εξής:
« Το ύψος της εγγυητικής επιστολής ορίζεται, ανά μονάδα ονομαστικής ισχύος του αιτήματος σε κιλοβάτ (kW) ως εξής: σαράντα δυο (42) ευρώ/kW για το τμήμα της ισχύος έως και 1 μεγαβάτ (MW), είκοσι ένα (21) ευρώ/kW για το τμήμα της ισχύος από 1 MW έως και 10 MW, δεκατέσσερα (14) ευρώ/kW για το τμήμα της ισχύος από 10 MW έως και 100 MW και επτά (7) ευρώ/kW για το τμήμα της ισχύος πάνω από 100MW »

Άρθρο 25
Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4332/2015  (Α΄76)

Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του Άρθρου 13 του ν.4332/9-7-2015  «Σύσταση Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.)» αντικαθίσταται ως εξής: «Η διάρκεια της Εταιρίας ορίζεται σε ενενήντα εννέα (99) χρόνια από την ημερομηνία δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης της παραγράφου 5.»



Άρθρο 26
Παράταση λειτουργίας Επαγγελματικών Σχολών ΕΠΑΣ
Η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ν. 3475/2006 (Α΄ 146), αρμοδιότητας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που με την περίπτωση β΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του ν. 4282/2014 (Α΄182) παρατάθηκε για τα σχολικά έτη 2014−2015 και 2015-2016, παρατείνεται και για το σχολικό έτος 2016-2017 και παύει την 15η Σεπτεμβρίου 2017.»  

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Άρθρο 27
Μεταβατικές διατάξεις
1. Τρεις (3) μήνες μετά την έναρξη ισχύος αυτού του νόμου, για κάθε Περιφέρεια της Χώρας δύναται να καταρτίζονται προσωρινά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, σε μία ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των βοσκήσιμων γαιών της κάθε περιοχής. Για τα προσωρινά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των άρθρων 3, 5, 6 και 7.
2. Μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, η χρήση της βοσκής εντός των βοσκήσιμων γαιών επιτρέπεται υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της δασικής νομοθεσίας.
3. Η προστασία και διαχείριση βοσκήσιμων γαιών, στις οποίες υπάγονται και εκτάσεις των ακινήτων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 4061/2012 γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις διατάξεις του παρόντος νόμου.
4. Παρατείνεται για τη θερινή περίοδο του έτους 2015 η εκμίσθωση των δημοτικών εκτάσεων στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους που μίσθωσαν το έτος 2014 τις εκτάσεις αυτές. Το ύψος του αντιτίμου για τη θερινή περίοδο του έτους 2015 παραμένει το ίδιο με εκείνο του έτους 2014.

Άρθρο 28
Καταργούμενες διατάξεις
1. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται οι κάτωθι διατάξεις, όπως ισχύουν:
α) Το άρθρο 103 του ν.δ. 86/1969 (Α΄7).
β) Οι παρ. 2 και 2α του άρθρου 60 του ν. 4264/2014 (Α΄118).
γ)  Η παράγραφος 1 του άρθρου 5 του β.δ. 24-9/20-10-1958 (Α΄171).
δ) Το εδάφιο ε΄ της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4061/2012 (Α΄66).
ε) Η παράγραφος 4 του άρθρου 52 του ν. 4280/2014 (Α΄159).
στ) Η υπ’ αριθμ. 3287/127664/17-12-2012 (Β΄3468) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
2. Όπου στην κείμενη νομοθεσία γίνεται παραπομπή στις ως άνω καταργούμενες διατάξεις, εφαρμόζονται οι διατάξεις του παρόντος.
3. Μέχρι την έκδοση των κανονιστικών πράξεων για τις οποίες χορηγείται εξουσιοδότηση με τις διατάξεις του παρόντος νόμου εξακολουθούν να ισχύουν οι κανονιστικές πράξεις που έχουν εκδοθεί βάσει των καταργούμενων διατάξεων των περιπτώσεων α, β, γ, δ, και στ της παραγράφου 1.

Άρθρο 29
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αθήνα,                                   2015

ΟΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ






ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ




ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ







ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ






ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ




ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ




ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
         
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ








ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου