O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αλλάζουν άμεσα οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή

Αλλάζουν άμεσα οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγήΑλλάζει άμεσα όλο το πλαίσιο του ελέγχου της μεγάλης φοροδιαφυγής, με τους δανειστές να ζητούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν προαπαιτούμενο για τη συμφωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι έλεγχοι θα γίνονται πλέον με τα εξής στάδια:
-Εισαγγελική παραγγελία ή εντολή ελέγχου
-Πιστοποιημένοι ελεγκτές (υπάρχουν περίπου 100 στο ΚΕΦΟΜΕΠ) θα έχουν απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων και τους τραπεζικούς λογαριασμούς οπότε θα μπορούν να δουν άμεσα υπόλοιπα καταθέσεων αλλά και κινήσεις σε βάθος δεκαετίας.
-Αφού γίνουν οι διασταυρώσεις ο ελεγκτής

θα στέλνει ειδοποιητήριο έγγραφο στον οικονομικό εισαγγελέα
-Ο οικονομικός εισαγγελέας θα διατάζει τη δέσμευση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του ελεγχόμενου ώστε η αρμόδια ελεγκτική Αρχή να κάνει τους τελικούς ελέχους.

Τεχνικά, οι έλεγχοι αυτοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμη και αύριο, Δευτέρα, ενώ η διαφορά με το ισχύον σύστημα είναι το ότι ο ελεγκτής δεν θα χρειάζεται να υποβάλει αίτημα στο ΚΕΠΥΟ και το ΚΕΠΥΟ στην ανάλογη τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου