O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Διευκρινήσεις Δραγασάκη για τα περί “εξευγενισμού” των Μνημονίων

Διευκρινήσεις Δραγασάκη για τα περί “εξευγενισμού” των ΜνημονίωνΜε μία ανάρτηση στο Twitter ο Γιάννης Δραγασάκης έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με δηλώσεις που έκανε το πρωί στον Real FM και οι οποίες παρουσιάστηκαν από μερίδα του Τύπου ως “προσπάθεια να εξευγενίσει τα Μνημόνια”.
Στην ανάρτησή του με τίτλο “Για όσους ενδιαφέρονται για την ουσία πίσω από τους παραπλανητικούς τίτλους”, ο κ. Δραγασάκης σημειώνει:
“Στην πρωινή συνέντευξη στον RealFm97,8 ειπώθηκε μεταξύ άλλων: «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε
είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές».
Η αναφορά αυτή είχε σκοπό ακριβώς να καταδείξει τη διάκριση μεταξύ μορφής και ουσίας και την ανάγκη να κατανοήσουμε τις σημαντικές διαφορές της συμφωνίας στην οποία καταλήξαμε με τα προηγούμενα Μνημόνια, και όχι προφανώς να “εξευγενίσει” τα Μνημόνια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου