O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Γαλλία: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι

Γαλλία: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο ΠαρίσιΔέκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι, η Σοσιαλίστρια δήμαρχος, Αν Ινταλγκό, ανακοίνωσε σήμερα την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα (κάμερες, βιντεοτηλέφωνα, προσωπικό ασφαλείας), μέτρα που ωστόσο κρίνονται ανεπαρκή από τη δεξιά αντιπολίτευση, η οποία ζητά τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας να οπλοφορούν.
“Θα ενισχύσουμε την ασφάλεια των δημοσίων εγκαταστάσεων” επισήμανε η δήμαρχος, ενώπιον του Συμβουλίου του Παρισιού.
Μεταξύ των πρόσθετων μέτρων που τίθενται σε ισχύ βρίσκεται κυρίως η εγκατάσταση βιντεόφωνων σε 80 επιπλέον χώρους όπου συχνάζουν παιδιά, αλλά και εργασίες για την ασφάλεια των δημοσίων αξιοθέατων,
δημιουργία στεγανών όπου θα καταφεύγουν οι πολίτες για να προφυλαχθούν από επιθέσεις, την τοποθέτηση 165 καμερών βιντεοπροστασίας το 2016 και την πρόσληψη 30 στελεχών προσωπικού ασφαλείας.
Η επικεφαλής της δεξιάς στον δήμο, Ναταλί Κοσιουσκό- Μοριζέ, ζήτησε από την πλευρά της οι δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν.
“Θα ήταν απατηλό να σκεφτόμαστε ότι θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των Παριζιάνων το 2016 με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε το 2014” σημείωσε.
Οι “σαφώς ανεπαρκείς” προτάσεις της δημάρχου “δεν λαμβάνουν διόλου υπόψη τους τη σοβαρότητα της κατάστασης στην χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου” τόνισε ο συντηρητικός δήμαρχος του 15ου διαμερίσματος, Φιλίπ Γκουζόν.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων του πρώην προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησαν επίσης να συγκροτηθεί “μια πραγματική δημοτική αστυνομία 3.000 ανδρών”, που θα οπλοφορεί και θα “ελαφρύνει τους αστυνομικούς από το έργο της διαφύλαξης της δημοσίας τάξης” σύμφωνα με τον Γκουζόν.
Ζητούν επιπλέον την εφαρμογή ενός εκτάκτου σχεδίου που θα προβλέπει την εγκατάσταση 1.000 καμερών και πυλών ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων στα δημόσια κτίρια.
“Επιμένω στην θέση ότι οι δυνάμεις της εθνικής αστυνομίας εγγυώνται την ασφάλεια των Παριζιάνων” επιβεβαίωσε από την πλευρά της η Αν Ινταλγκό.
“Απ’ όσα μας έχει διδάξει η ιστορία, καμία δημοτική αστυνομία και πόσο μάλιστα στο Παρίσι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι εξουσίες, δεν μπορεί να διεκπεραιώσει επαρκώς τα καθήκοντα της εθνικής αστυνομίας” προσέθεσε η δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου