O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης: Ευκαιρία για μικρομεσαίους. Εγκρίθηκε η γνωμοδότηση με εισηγήτρια του Ε.Λ.Κ. στην Επιτροπή Βιομηχανίας την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.


Την διεύρυνση και υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους πέντε τομείς προτεραιότητας  στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, ζητά η γνωμοδότηση που ενέκρινε η Επιτροπή Βιομηχανίας (ITRE) του Ευρωκοινοβουλίου με εισηγήτρια του Ε.Λ.Κ. την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαρία Σπυράκη.
 
Οι προτεραιότητες στις οποίες ζητείται η στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη βιομηχανία και τους καταναλωτές είναι: 
 

- το  5G
- το υπολογιστικό νέφος (cloud)
- το Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of things)
- οι τεχνολογίες δεδομένων και
- η κυβερνοασφάλεια 
 
Η τυποποίηση μέσω των ενιαίων ευρωπαϊκών προτύπων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία της Ενιαίας Αγοράς, καθώς ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την καινοτομία υποστηρίζοντας τις επιδόσεις των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας στην προστασία των καταναλωτών.
 
Με τις τροπολογίες που κατέθεσε και τους συμβιβασμούς που στήριξε, η κυρία Σπυράκη διατυπώνοντας τη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,  έδωσε έμφαση στη διασύνδεση και τον εναρμονισμό των προτύπων στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ICT standards) των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με έμφαση στην εκπαίδευση στελεχών, ώστε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να μπορούν να συνεργάζονται με αμοιβαία επωφελή τρόπο, κατοχυρώνοντας  την ασφάλεια των προμηθειών και τα συμφέροντα των καταναλωτών.
 
Η γνωμοδότηση που υπερψηφίστηκε από όλα τα μέλη της Επιτροπής βιομηχανίας και Ενέργειας (61 υπέρ / 0 αποχές / 0 κατά) θα ενσωματωθεί στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα συνεισφέρει στο «ετήσιο πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ευρωπαϊκή τυποποίηση (ΕΠΕΕ 2018)», που θα εκδοθεί από την Κομισιόν τον Ιούλιο του 2017.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου