O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

1 τρισ. ευρώ το κόστος της εξόδου

Τεράστιο πλήγμα στην ΕΚΤ θα επιφέρει μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στο 1 τρισ. ευρώ υποστήριξε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου IIF Τσαρλς Νταλάρα
Τεράστιο πλήγμα στην ΕΚΤ θα επιφέρει μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στο 1 τρισ. ευρώ υποστήριξε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου IIF Τσαρλς Νταλάρα.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg προειδοποίησε ότι «όσοι σκέφτονται ότι η Ευρώπη και γενικότερα η παγκόσμια οικονομία είναι πραγματικά προετοιμασμένες για μια έξοδο της Ελλάδας, πρέπει να το σκεφτούν ξανά».
Κι αυτό καθώς θα έφερνε σε αδιέξοδο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Η έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα είναι διπλάσια από τα κεφάλαιά της. Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η Ευρώπη θα πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να ανακεφαλαιοποιήσει την κεντρική της τράπεζα» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα, επειδή η οικονομία της Ελλάδας έχει συρρικνωθεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι προβλεπόταν, ίσως χρειάζεται παραπάνω χρόνος για να επιτύχει τους στόχους και να αποπληρώσει τα χρέη της.
Γι' αυτό πρότεινε η ελληνική οικονομία να στηριχτεί με επιπρόσθετη βοήθεια 10 δισ. ευρώ. «Mιλάμε για εξαιρετικά περιορισμένα ποσά σε σχέση με το τι βρίσκεται πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή» σημείωσε.
Ο κ. Νταλάρα υπογράμμισε ότι «ένα κλαδί ελιάς» ανάμεσα στις δύο πλευρές, «όχι ως μια εναλλακτική στη βασική μεταρρύθμιση, αλλά ως μια αναγνώριση ότι κάποια στοιχεία του προγράμματος δεν ήταν καλά σχεδιασμένα, θα ήταν κάτι πραγματικά σώφρον και θα το έκανα όσο νωρίτερα γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου