O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΔΝΤ: Καμία επαφή με Ελλάδα μέχρι τις εκλογές

Την αναστολή των επαφών του με την Ελλάδα μέχρι το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μετά την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
"Αναμένουμε με ενδιαφέρον να αρχίσουμε επαφές με την (μελλοντική) κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί", δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλεϊ, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Ταμείο δεν θα συνεργαστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ανέλαβε καθήκοντα μια κυβέρνηση στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε ότι το Ταμείο υπολογίζει να έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

"Το ουσιαστικό είναι ότι η αποστολή μας (στην Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία", συμπλήρωσε ο Χόουλεϊ και διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση "σεβόμαστε την πολιτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή".
Ερωτηθείς εξάλλου αν υπάρχουν σχέδια περιορισμού των επιπτώσεων από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Χόουλεϊ απάντησε ότι "πρέπει να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Αυτή είναι η αποστολή μας", και παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις που έκανε χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ στην ολλανδική τηλεόραση.
Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο χορήγησης έκτακτης δόσης σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν άμεσο πρόβλημα τα δημόσια ταμεία της χώρας μας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρκέστηκε να πει πως η Ελλάδα χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα, στα πλαίσια του συμφωνηθέντος προγράμματος.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ παρουσίασε ξανά τις τέσσερις βασικές προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, αφορούν την ενίσχυση του τείχους προστασίας της ΕΕ, την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, την ενίσχυση της ρευστότητας και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τόνωση της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου