O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τούρκικο ερευνητικό σκάφος ανάμεσα σε Ρόδο - Καστελόριζο

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου, Κάρπαθο και Καστελόριζου βρίσκεται από νωρίς το πρωί το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Μπιλίμ 2. Σύμφωνα με τη NAYTEX (ναυτική αναγγελία) που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές το πλοίο θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες μέχρι τις 21 Μαρτίου. Η θαλάσσια περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες εμπίπτει στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για δεύτερη συνεχή ημέρα, το ωκεανογραφικό σκάφους του Πανεπιστημίου της Σμύρνης διεξάγει έρευνες σε διεθνή ύδατα στην ελληνική όμως υφαλοκρηπίδα. Οι «επιστημονικές/ωκεανογραφικές έρευνες» που θα διενεργήσει το Τουρκικό σκάφος είναι για τη διερεύνηση της «ποιότητος του νερού», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη NAVTEX.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικου υπουργείου Εξωτερικών γι' αυτές τις έρευνες απαιτείται παροχή όλων των στοιχείων αλλά δεν υπήρξε ενημέρωση απο τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εξωτερικών δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου