O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Εκνευρίστηκαν οι Τουρκοκύπριοι για το στοπ στο «μούχτιν»


Ενώ οι Τούρκοι, δια στόματος επισήμων υπουργών, ακόμη και του Ερντογάν, χλεύαζαν την άδικα "λαβωμένη" από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κύπρο, λέγοντας πως "οι κύπριοι θα βρούν την -οικονομική- γιατρειά τους εφόσον ενωθούν με τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη", την ίδια στιγμή που ειρωνεύονταν εκνευρίζονται κιόλας. Και εκνεύριστηκαν οι Τουρκοκύπριοι, γιατί η Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να βάλει τέρμα στη δωρεάν τους -ανεξαρτήτως- κριτηρίων προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ωστόσο κανείς
από τους τώρα εκνευρισμένους, δεν εκνευρίστηκε με τις τότε ειρωνικές δηλώσεις των επίσημων τούρκων και τουρκοκύπριων παραγόντων.
Όπως διαβάζουμε λοιπόν από σχετικό δημοσίευμα του "Αλήθεια Online", πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προωθήσει προτάσεις νόμου, με βάση τις οποίες οι Τ/κ και οι πολίτες χωρών εκτός ΕΕ να δικαιούνται περίθαλψης ή παροχής δημοσίων βοηθημάτων, μετά τη συμπλήρωση τριών χρόνων εισφορών στις κοινωνικές ασφαλίσεις.
Την ενόχληση του δεν έκρυψε ο λεγόμενος «υπουργός υγείας» των κατεχομένων Ερτουγρούλ Χασίπογλου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερτουγρούλ Χασίπογλου υποστήριξε επίσης ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να παράσχει υπηρεσίες υγείας στους Ε/κ, εφόσον το επιθυμούν. Ανέφερε ακόμα ότι οι Τ/κ δεν χρειάζονται τις υπηρεσίες υγείας της κυπριακής Κυβέρνησης.
Πάντως, η απόφαση της κυβέρνησης στηρίζεται στη λογική ότι δεν είναι δυνατό, την στιγμή που τα κριτήρια για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους Ε/κ έχουν γίνει πιο αυστηρά λόγω τρόικας, οι Τ/κ να επωφελούνται δωρεάν, την στιγμή μάλιστα που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα εισοδηματικά τους κριτήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις νόμου μελετούνται και εντός της εβδομάδας αναμένεται να τεθούν ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου