O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ρωσία: Το ΥΠΟΙΚ θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας θα ξεκινήσει να αγοράζει ξένα νομίσματα στην ανοικτή αγορά το δεύτερο μισό του 2013 για να ενισχύσει τη ρευστότητα στο ρούβλι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Anton Siluanov.
Το υπουργείο θα μετατρέπει τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε ξένα νομίσματα για να διαθέτει περισσότερα ρούβλια στην οικονομία, δήλωσε ο Siluanov μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τα ξένα νομίσματα θα διοχετευθούν

στο ταμείο έκτακτης ανάγκης της χώρας, πρόσθεσε ο Siluanov.
Η κίνηση αυτή έχει στόχο να βελτιώσει τη ρευστότητα και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης του δανεισμού.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο ο Siluanov δήλωσε ότι τα υφιστάμενα επίπεδα των επιτοκίων δανεισμού από 16% μέχρι 20% στην οικονομία είναι πολύ υψηλά, κάτι που επιβαρύνει την οικονομία.

"Το συνολικό επίπεδο των επιτοκίων στην οικονομία είναι υπερβολικά μεγάλο… Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο επίπεδο κόστους", δήλωσε ο Siluanov.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας κράτησε αμετάβλητο το πιο σημαντικό της επιτόκιο την Τρίτη, επιλέγοντας να ασκήσει πίεση στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό αντί να τονώσει την οικονομία η οποία – όπως παραδέχτηκε και η κεντρική τράπεζα – επιβραδύνει ραγδαία.

Η κεντρική τράπεζα έκανε μια συμβολική μόνο μείωση κατά 25 μονάδες βάσης στα μακροπρόθεσμα επιτόκια αναχρηματοδότησης, κάτι που επισήμανε ότι δεν πρόκειται να έχει αντίκτυπο στα επιτόκια των αγορών, αλλά κράτησε το επιτόκιο για την παροχή ρευστότητας – στις δημοπρασίες μιας ημέρας και μιας εβδομάδας – στο 5,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου