O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΟΠΕ – Επιχειρηματική Αποστολή στο Βέλγιο

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της στήριξης των ελληνικών εξαγωγών σε αγορές-στόχους, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου διοργάνωσε Επιχειρηματική Αποστολή στο Βέλγιο από 9-12 Ιουνίου.
Στην αποστολή συμμετείχαν εξαγωγικές επιχειρήσεις, από τον κλάδο τροφίμων και της συσκευασίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ελληνικής αποστολής στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκαν περίπου 120 προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με 30 βελγικές
εισαγωγικές-διανεμητικές επιχειρήσεις σε αίθουσα της Ελληνικής Πρεσβείας.
Εκτός των προκαθορισμένων συναντήσεων οι Έλληνες εξαγωγείς είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την επόμενη μέρα απ’ ευθείας συναντήσεις στα γραφεία των βελγικών επιχειρήσεων.
Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της αποστολής ο ΟΠΕ συνεργάστηκε στενά με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, το οποίο τέθηκε στην διάθεση των ελληνικών επιχειρήσεων και για μελλοντικές επαφές τους με τη βελγική αγορά.
Το σύνολο των συμμετεχόντων έμεινε ικανοποιημένο από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τις βελγικές επιχειρήσεις και μεγάλος αριθμός εξ αυτών διαβλέπει σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών στη μικρή, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιχειρηματικά αγορά του Βελγίου.
Ο ΟΠΕ προγραμματίζει μέσα στο φθινόπωρο Επιχειρηματικές Αποστολές και σε άλλες αγορές-στόχους, όπως η Λιβύη, 21-25 Σεπτεμβρίου και η Τουρκία, 20-23 Οκτωβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου