O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ZTE – COSCO: Έπεσαν οι υπογραφές για τον ΣΕΠ


ZTE – COSCO: Έπεσαν οι υπογραφές για τον ΣΕΠΠαρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υπουργών της κυβέρνησης και πολλών ανώτερων εκπροσώπων της ZTE, της COSCO και της Κινεζικής πρεσβείας, υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ των κινεζικών εταιρειών COSCO και ZTE, με βάση την οποία ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) καθίσταται το κέντρο logistics της ZTE για 12 χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για υλοποίηση μέρους της συμφωνίας που είχε υπογραφεί στο Πεκίνο, μεταξύ της ZTE Corporation και της ελληνικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα,
τον Μάιο του 2013. Οι 12 αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα εξυπηρετούνται με βάση τη συμφωνία είναι οι αγορές της Κροατίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι μια βασική πύλη εισόδου, είναι ένα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, συνδεδεμένο πια με τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας και επομένως, με την ανατολική και την κεντρική Ευρώπη”, και υπογράμμισε ότι “η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την πρώτη φάση μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου γύρω στις 600 θέσεις εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή του. Οι επόμενες φάσεις της επένδυσης περιλαμβάνουν την κατασκευή κέντρου επισκευών και επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την μετεξέλιξη αργότερα αυτού του κέντρου σε γραμμή συναρμολόγησης - σε assembly line - όπως είχαμε συζητήσει με τον Πρόεδρο της ZTE εδώ στην Αθήνα πριν από περίπου 5 μήνες.”.

Ο αντιπρόεδρος της ZTE, Zhou Jianfeng, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “η σημερινή συμφωνία αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης που θα δημιουργήσει περίπου 400-600, θέσεων εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή του, που εκτιμάται σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα.», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΕΠ, Fu Cheng Qiu, δήλωσε ότι “το λιμάνι του Πειραιά θα εξελιχθεί στον μεγαλύτερο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, σε Κέντρο Logistics, αλλά και στην Νοτιοανατολική Πύλη για τα φορτία από και προς την Ευρώπη.”.


Η ΖΤΕ

Η ΖΤΕ (www.zte.com.cn) είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και λύσεων δικτύων, με έδρα στο Shenzhen, στην Κίνα. Διαθέτει μια ολοκληρωμένη λίστα προϊόντων που καλύπτουν κάθε κλάδο στις τηλεπικοινωνίες, και παρέχει καινοτόμα και κατά παραγγελία προϊόντα και υπηρεσίες σε πάνω από 500 φορείς σε περισσότερες από 140 χώρες. Επενδύει το 10% των ετήσιων εσόδων της στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης, και κατέχει ηγετική θέση σε διάφορους διεθνής οργανισμούς που αναπτύσσουν τα παγκόσμια πρότυπα τηλεπικοινωνιών.
Επίσης, είναι η μόνη κινέζικη, εισηγμένη εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού
υλικού, η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται και στα δύο Χρηματιστήρια Hong Kong και Shenzhen.


Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) www.pct.com.gr είναι μια εταιρεία που εδρεύει στην Ελλάδα και είναι μία πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία της COSCO Pacific Limited, η οποία κατέχει την 5η θέση παγκοσμίως σε εταιρείες διαχείρισης εμπορευματικών σταθμών στο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου