O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο εμφύλιος ξεκίνησε στην ανατολική Ουκρανία – “Μάχες” στο Κραματόρσκ – Πληροφορίες για νεκρούς


ukraine

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας περνάει στην αντεπίθεση με στρατιωτικές επιχειρήσεις σε πόλεις στα ανατολικά της χώρας.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, ήδη ο στρατός έχει επέμβει στο Ντόνετσκ και το Κραματόρσκ, καθώς οι φιλορώσοι αρνούνται να αποχωρήσουν από τα κυβερνητικά κτίρια, τα οποία κατέλαβαν τις προηγούμενες ημέρες. Πυροβολισμοί ακούγονται αυτή την ώρα κοντά στο αεροδρόμιο του Κραματόρσκ.
Πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νεκρούς,
χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώνονται ακόμη από επίσημα χείλη.
Ο εμφύλιος πόλεμος μοιάζει πλέον αναπόφευκτος στην Ουκρανία.
Αυτό τόνισε και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μεντβέντεφ, ο οποίος σχολίασε πως η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου και χαρακτήρισε “τρομακτικό” το συγκεκριμένο σενάριο.
Ο Λευκός Οίκος από τη μεριά του θεωρεί δικαιολογημένη την στρατιωτική επέμβαση από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμπλακούν στρατιωτικά.
Παρέμβαση έκανε και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος ζήτησε από τον ΟΗΕ  να καταδικάσει τις δράσεις της κυβέρνησης του Κιέβου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΗΕ δεν καταδικάζει αλλά ζητάει και από τις δύο πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω βίαιες ενέργειες.
Ακόμη έγινε γνωστό πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν επικοινώνησε με τον Πούτιν και του είπε πως φοβάται κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι άρχισε μεγάλη «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» ανακατάληψης των πόλεων της χώρας που έχουν πέσει στα χέρια των φιλορώσων.
Όπως ανακοίνωσε ο μεταβατικός πρόεδρος οι επιχειρήσεις άρχισαν το πρωί της Μ. Τρίτης στην επαρχία του Ντόνετσκ και «θα γίνουν σταδιακά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου