O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Απάντηση σε αναγνώστη

Ο "Ευρωπαϊκός Νότος" παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις και τους υποψηφίους τόσο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και για τις ελληνικές περιφέρειες. Ωστόσο δεν πρόκειται να μπει σε εκλογολαγνία διότι, ούτε προσδοκούμε, ούτε θέλουμε κάποιο γραφείο τύπου "γλείφοντας". Αν μάθουμε κάτι στραβό, το επισημαίνουμε, πάντα με κριτικό πνεύμα, το οποίο δεν το εντάσουμε στο κείμενο αλλά στα σχόλια που αναρτούμε.  Πάντως τα ονόματα για τα ευρωψηφοδέλτια θα τα παραθέσουμε κάποια στιγμή πριν τις εκλογές. 
Και καθώς το θέσατε, σας απαντάμε ότι ναι, σαφώς και είναι καλύτερα να επιλεγούν με σταυρό οι ευρωβουλευτές, διότι ενώ με το σύστημα της λίστας, ο ψηφοφόρος έχει το δικαίωμα μόνο επιλογής κόμματος, αφού το κόμμα θα επιλέξει τη σειρά των εκλεγέντων, με το σταυρό, παρά του ότι υπάρχουν και υπόγειες συμφωνίες μεταξύ των υποψηφίων, ο ψηφοφόρος επιλέγει και τα πρόσωπα από τη συγκεκριμένη λίστα.
Έχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη το ένα από το άλλο εκλογικό σύστημα. Ωστόσο για εμάς ο μείζον ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να μειωθεί η "αποζημίωση" όπως τη χαρακτηρίζουν των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Διότι π.χ. οι Γερμανοί που μας δανείζουν λαμβάνουν σχεδόν τα μισά από τους δικούς μας... Και σε αυτά προσθέστε και άλλα προνόμια που έχουν όπως π.χ. αυτοκίνητο με leasing που πληρώνει η Βουλή δλδ ο Έλληνας φορολογούμενος κλπ. κα μετά δείτε με άλλο... μάτι τις κοκορομαχίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου