O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου NGI του FBI θα έχει “φακελώσει” 52 εκατομμύρια πολίτες μέχρι το 2015

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου NGI του FBI θα έχει “φακελώσει” 52 εκατομμύρια πολίτες μέχρι το 2015Σύμφωνα με μία αναφορά του Electronic Frontier Foundation, η βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου του FBI, που διαθέτει δεδομένα από το 1/3 των Αμερικανών πολιτών αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της το καλοκαίρι που μας έρχεται.
Το σύστημα με την κωδική ονομασία NGI, συνδυάζει τη βάση δαχτυλικών αποτυπωμάτων του FBI που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια με αποτυπώματα παλάμης,
φωτογραφίες από σαρώσεις ίριδας και φωτογραφίες από εκμαγεία.
Όπως είναι φυσικό, το σύστημα NGI έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού δεν περιέχει δεδομένα μόνο από εγκληματίες, αλλά όλων όσων έχουν δώσει κάποια φωτογραφία τους για κάποιο ζήτημα με το δημόσιο ή ζήτησαν έλεγχο για το παρελθόν τους.
Σύμφωνα με έγγραφα του Electronic Frontier Foundation, το σύστημα είναι ικανό να επεξεργάζεται/ προσθέτει 55.000 εικόνες την ημέρα, και θα έχει όλα τα δεδομένα προσώπου 52 εκατομμυρίων πολιτών έως στο 2015.

http://techit.gr/2014/04/to-sistima-anagnorisis-prospou-ngi-tou-fbi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου