O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η Ιταλία πουλάει νησί στη Βενετία σε online δημοπρασία

Η Ιταλία πουλάει νησί στη Βενετία σε online δημοπρασίαΕνα νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, έναν πύργο του 15ου αιώνα κι ένα πρώην μοναστήρι στη νότια ακτή, συμπεριλαμβάνονται στα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, που βγάζει στο σφυρί οnline η Ιταλία, αποβλέποντας σε αγοραστές από όλο τον κόσμο.
Η ιταλική κυβέρνηση πουλάει ιστορικά κτίρια και μνημεία, αναζητώντας πόρους για να μειώσει το δημοσιονομικό χρέος και να ευθυγραμμιστεί με τις επιταγές της Ε.Ε όσον αφορά τον προϋπολογισμό.
Στα περιουσιακά στοιχεία,
που θα αρχίσουν να δημοπρατούνται από τις 6 Μαϊου, περιλαμβάνονται στρατώνες στο κέντρο της Τεργέστης και η “άγια οικία” για τους καθολικούς στο Λορέτο.
“Οι επενδυτές μπορούν να κάνουν προσφορές για τις ιδιοκτησίες μας από παντού, από τη Νέα Υόρκη έως το Ντουμπάι”, λέει στο CNBC ο Stefano Scalera από την Agencia del Demanio, την υπηρεσία του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών που διαχειρίζεται την αξιοποίησης των ακινήτων του ιταλικού Δημοσίου καθώς και τη συνολική εποπτεία και διαχείρισή τους.
Το νησί Ποβέλια στη Λιμνοθάλασσας της Ελβετίας είναι αυτό που δημοπρατείται και βρίσκεται δίπλα στη δυτική ακτή του νησιού Λίντο. Είναι ακατοίκητο εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ κάποτε λειτουργούσε σε αυτό ένα νοσοκομείο. Μάλιστα, σύμφωνα με θρύλους, θεωρείται το πλέον στοιχειωμένο στον κόσμο.
Αγοραστή αναζητεί και ο πύργος του 15ου αιώνα Gradisca d'Isonzo, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία και είχε “πρωταγωνιστήσει” στους πολέμους κατά των Οθωμανών.
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου