O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Τρωκτικό-γίγας σε γήπεδο γκολφ!

Βίντεο: Τρωκτικό-γίγας σε γήπεδο γκολφ!Πόσοι από εμάς γνωρίζουν τα τεράστια, χαριτωμένα και ντροπαλά χορτοφάγα capybara; Μάλλον ελάχιστοι, αφού πρόκειται για τρωκτικά που ζουν στη Νότια Αμερική και κανείς δεν περιμένει να τα συναντήσει στο Έσσεξ της Βρετανίας.
Κι όμως, ένα μεγάλο capybara εμφανίστηκε σαν απρόσκλητος επισκέπτης στο μέσον ενός γηπέδου γκολφ, την ώρα που οι έκπληκτοι παίκτες έπαιζαν. Όλοι αναρωτήθηκαν εάν επρόκειτο για αγριόχοιρο ή διασταύρωση αρκούδας με κάστορα.
Το μυστήριο λύθηκε, όταν ένας από τους παίκτες
αναγνώρισε ότι πρόκειται για capybara, αλλά και όταν έκανε την εμφάνισή του ο ιδιοκτήτης παρακείμενης φάρμας άγριων ζώων, ο οποίος είπε ότι το μοναδικό αρσενικό capybara που διαθέτει στη φάρμα του το έχει σκάσει εδώ και καιρό, κόβοντας βόλτες στα γύρω χωράφια, αλλά και κολυμπώντας στο ποτάμι.
Ο άνδρας είπε ότι πρόκειται για πολύ ντροπαλά ζώα που αποφεύγουν τους ανθρώπους και η μόνη λύση για να γυρίσει πίσω στη φάρμα το ζώο, είναι η ηρεμιστική ένεση από κτηνίατρο.
Τα capybara στα ελληνικά τα ονομάζουμε και υδρόχοιρους. Το μήκος τους μπορεί να πλησιάσει το 1,5 μέτρο και οι πιο κοντινοί συγγενείς τους είναι τα ινδικά χοιρίδια και τα τσιντσιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου