O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την ΕΕ

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την ΕΕΟικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας συμφώνησαν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές της Ένωσης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οι νέες κυρώσεις θα έχουν στόχο τη ρωσική πετρελαϊκή βιομηχανία, τον αμυντικό τομέα, διάφορα αγαθά και ευαίσθητη τεχνολογία.
Διπλωματική πηγή ανέφερε, επίσης, στο Reuters, ότι θα υπάρξει επανεξέταση των κυρώσεων μετά από τρεις μήνες.
Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου συνομίλησε με ομολόγους του από την Ευρώπη και άλλες χώρες,
προκειμένου να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις ενάντια στην Ρωσία.
Ο κ. Λιου μίλησε ξεχωριστά με τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανία, Ολλανδία, Αυστραλία, Καναδά, Βρετανία και Σιγκαπούρη.
"Συζήτησαν για τις συνεχιζόμενες και συντονισμένες απαντήσεις της διεθνούς κοινότητας στις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας και για την ανάγκη να συνεχιστεί η πίεση προς τη Ρωσία ώστε να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν, όμως, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες κοντά στην περιοχή που έχει συντριβεί το μαλαισιανό αεροσκάφος προκειμένου οι ειδικοί εμπειρογνώμονες να μπορέσουν να πλησιάσουν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου