O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ερντογάν: Δεν μιλάω πια με τον Ομπάμα

erdoganΟ Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε την Τρίτη πως έχει κόψει κάθε επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα, λόγω της απόφασης του Αμερικανού προέδρου να μην πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας τους προηγούμενους μήνες.
Όπως είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός,
μιλούσε τακτικά με τον Ομπάμα και μάλιστα τον καλούσε απευθείας στον Λευκό Οίκο. Μετά, όμως, την άρνησή του να επέμβει στο θέμα της Συρίας, οι σχέσεις τους διακόπηκαν.
Ο Ερντογάν στηρίζει ανοιχτά την αντιπολίτευση και επιθυμούσε στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Άσαντ.
«Στο παρελθόν, του τηλεφωνούσα απευθείας. Επειδή όμως δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τη Συρία, τώρα συνομιλούν μόνο οι υπουργοί Εξωτερικών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο φιλοκυβερνητικό κανάλι ATV.
Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ωστόσο πως έχει απευθείας επαφές με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. «Μου τηλεφωνεί και του τηλεφωνώ», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου