O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Φανάρι τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος


papasvartholomaiosΤο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας φέρεται να εξέφρασε τη σχετική επιθυμία στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον περασμένο Ιούνιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της θρονικής εορτής
της Εκκλησίας της Ρώμης. Ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει το 2006 ο Πάπας Βενέδικτος, ενώ και οι προκάτοχοί του Ιωάννης Παύλος Β’ και Παύλος Στ’ είχαν επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου συνδυάζεται, όπως και στις ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και με επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, όπου ο Πάπας θα έχει επαφές και με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, με την ιδιότητα του αρχηγού του κράτους του Βατικανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου