O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ποροσένκο: Απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Ρωσία

porosenkoΝέα επίθεση στην Ρωσία εξαπέλυσε ο Πέτρο Ποροσένκο, μιλώντας αυτήν την φορά στο αμερικάνικο Κογκρέσο.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας χαρακτήρισε την Ρωσία ως «απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια» και κάλεσε τις ΗΠΑ και Ε.Ε. να μην αφήσουν μόνη της την χώρα του.

«Ενθαρρύνω τις ΗΠΑ να χορηγήσουν στην Ουκρανία
ένα ειδικό καθεστώς ασφάλειας και άμυνας που θα αντανακλά το υψηλότερο επίπεδο αλληλεπίδρασης κρατών που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ» με τις χώρες της Δύσης, απέναντι στη Ρωσία» προσέθεσε ο Ποροσένκο.
Η ομιλία του Ποροσένκο διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα των γερουσιαστών.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε επίσης να δοθεί περισσότερη βοήθεια προς τον ουκρανικό στρατό, περά από τον εξοπλισμό που η Ουάσιγκτον έχει ήδη στείλει.
«Ο πόλεμος που διεξάγουν οι νεαροί αυτοί άνδρες σήμερα δεν είναι ένας πόλεμος (μόνον) της Ουκρανίας. Είναι πόλεμος και της Ευρώπης και της Αμερικής, επίσης», υποστήριξε ο Ποροσένκο, που άσκησε πιέσεις για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας και της στήριξης που παρέχει στους αυτονομιστές.
Λίγο πριν από τη συνάντηση μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Ποροσένκο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι εκταμιεύει 46 εκατ. δολάρια βοήθειας με στόχο τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου