O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ντράγκι: Η κρίση θα τελειώσει μόνο αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Mario-Draghi-ECBΗ ΕΚΤ αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, όσον αφορά τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η πρόοδος αυτή αναγνωρίζεται και από τις αγορές που πρόσφεραν χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ,
οι αγορές βασίζονται στην προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων και σε όλα όσα προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα. Συνέχισε δε λέγοντας ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή τη χρονική στιγμή για να συνεχίσουν την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων.
Σε ό,τι αφορά γενικότερα τη ζώνη του ευρώ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η οικονομική ανάκαμψη χάνει τη δυναμική της». Όπως είπε, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ έχει σταματήσει στο δεύτερο τρίμηνο και οι προοπτικές για την οικονομία είναι ασθενέστερες από ό,τι αναμενόταν στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι η υψηλή ανεργία, οι γεωπολιτικές εντάσεις και η ανεπάρκεια των μεταρρυθμίσεων περιορίζουν την οικονομική ανάκαμψη.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, λέγοντας ότι «η οικονομική κρίση θα τελειώσει μόνο αν εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου