O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Στρατάρχης Σίσι δηλώνει έτοιμος να… πολεμήσει την οργάνωση ISIS

sisiΣε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Στρατάρχης Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.
Συγκεκριμένα είπε πως η Αίγυπτος θα βοηθήσει με “όποιον τρόπο χρειαστεί”,
ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να υπάρξει χερσαία στρατιωτική επέμβαση.
Στην πρώτη του συνέντευξη σε διεθνές μέσο, μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος της Αιγύπτου ο Σίσι τόνισε πως ο στρατός του Ιράκ θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση και πως στρατεύματα από ξένες χώρες δεν έχουν θέση στο έδαφος της χώρας.
Έκανε επίσης λόγο για μία “στρατηγική κατανόησης” που πρέπει να υπάρξει ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, αλλά και τη Δύση, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ.
Τέλος, σημείωσε πως είχε προειδοποιήσει για τις ομάδες τρομοκρατών που δρουν στην περιοχή, ωστόσο, οι περισσότερες χώρες ευαισθητοποιήθηκαν μόνο όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε εδάφη στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου