O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ΗΠΑ… εντόπισαν έναν Αμερικανό “μασκοφόρο” στο νέο βίντεο προπαγάνδας της οργάνωσης ISIS


cnnΕιδικοί αναλυτές στις ΗΠΑ κάνουν… φύλλο και φτερό το νέο βίντεο προπαγάνδας, που έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα η οργάνωση ISIS. Ολόκληρο το βίντεο είναι στην αγγλική γλώσσα, ωστόσο, το σημείο στο οποίο εστιάζουν οι αμερικανικές αρχές είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του βίντεο. Πρόκειται για έναν μαχητή της οργάνωσης ISIS, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο και στέλνει… μηνύματα στις ΗΠΑ και τον Μπαράκ Ομπάμα. Αναλυτές σε εκπομπή
του CNN σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος τζιχαντιστής μιλάει τέλεια αγγλικά και έχει προφορά Αμερικανού. Είναι πολύ πιθανό να είναι Αμερικανός, ο οποίος έφυγε από τις ΗΠΑ και στρατολογήθηκε στην ISIS.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν πως μιλάει σαν να έχει καταγωγή από τη βόρεια Αμερική ή τον Καναδά. Εκτιμούν, μάλιστα πως ο συγκεκριμένος τζιχαντιστής δεν επιλέχθηκε τυχαία. “Θέλησαν να στείλουν μήνυμα στις ΗΠΑ, μέσω ενός Αμερικανού”, σημείωσαν στο CNN ειδικοί αναλυτές.
Παράλληλα, όμως, μιλάει και τα αραβικά πολύ καλά. Συνεπώς, μπορεί να μην είναι Αμερικανός, αλλά να έχει μείνει για πολλά χρόνια σε κάποια πόλη των ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ σημειώνουν πως είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο, επιβεβαιώνουν πως ο συγκεκριμένος μαχητής βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάλυσης που κάνουν. Για το λόγο αυτό σε ειδικά μηχανήματα αναλύουν τη φωνή του, ενώ προσπαθούν να “ανακαλύψουν” ποιος είναι, με βάση τα μάτια του, τα οποία φαίνονται καθαρά στο βίντεο.
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον, που ασχολείται με θέματα ασφαλείας σημειώνει πως η επιλογή του συγκεκριμένουν ανθρώπου δεν είναι καθόλου τυχαία: “Αν δεν είναι Αμερικανός, μοιάζει Αμερικανός και η ISIS θέλει να στείλει τα μηνύματά της στη Δύση. Το κοινό στο οποίο θέλει να απευθυνθεί με αυτά τα βίντεο είναι οι δυτικές κοινωνίες, στις οποίες και επιθυμεί να προκαλέσει το φόβο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου