O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κονδύλια 50 δισ. δολαρίων «ρίχνει» η Μόσχα στα διαστημικά πρότζεκτ έως το 2025


Κονδύλια 50 δισ. δολαρίων «ρίχνει» η Μόσχα στα διαστημικά πρότζεκτ έως το 2025Περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια ζητά από τον κρατικό προϋπολογισμό η ρωσική διαστημική βιομηχανία Roscosmos για τα πρότζεκτ της περιόδου 2016-2025.
Όπως δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή της Roscosmos στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, μόνο το κόστος ενός από τα πλέον φιλόδοξα πρότζεκτ στα πλαίσια του ομοσπονδιακού προγράμματος για το διάστημα ανέρχεται σε 7,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλα 6 δισ. δολάρια

θα δαπανηθούν από ίδια κεφάλαια και από τα εισοδήματα των κατασκευαστών από τα εμπορικά προγράμματα. Σε αντίθεση με το προηγούμενο πρόγραμμα (για την περίοδο 2006-2015) η Roscosmos ελπίζει να πετύχει σχεδόν τριπλή αύξηση στα ποσά που προέρχονται από πηγές εκτός του σχεδιαζόμενου προϋπολογισμού. Η μερίδα του λέοντος, περίπου 36 δισ. δολάρια, θα επενδυθούν στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου