O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Σε εκπτώσεις έως 5,5% προχωρά η ΔΕΗ σε 30.000 επιχειρήσεις

Σε εκπτώσεις έως 5,5% προχωρά η ΔΕΗ σε 30.000 επιχειρήσειςΣε εκπτώσεις από 2% έως 5,5% στα τιμολόγια ρεύματος για 30.000 επιχειρήσεις της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2015 προχωρά η ΔΕΗ. Σε πρώτο χρόνο οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εκπτώσεις αυτές θα αποτυπωθούν και στις τελικές τιμές των προϊόντων ή υπηρεσιών που παράγουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις προς όφελος βεβαίως των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε εχθές, Παρασκευή, η νέα πολιτική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αφορά εταιρείες
και επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, με παροχές στη Χαμηλή και Μέση τάση, οι οποίοι καταναλώνουν τουλάχιστον 1Gwh (γιγαβατώρα) ή 1.000 Μwh (μεγαβατώρες) ανά έτος.
Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες επαγγελματικές εγκαταστάσειςεπιβραβεύονται με κλιμακούμενο ποσοστό έκπτωσης, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης και θα κυμαίνεται μεταξύ 2% και 5,5% στα σημερινά τιμολόγια.
Πρόκειται για επιπλέον ελάφρυνση μετά τη μείωση τιμών που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 και που αφορούσε κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σήμερα επιβραβεύει τις μεσαίες, μεγάλες εταιρείες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανάλογα με το συνολικό ύψος της κατανάλωσής τους, καθιστώντας τα επαγγελματικά τιμολόγια της ΔΕΗ ως τα πλέον ανταγωνιστικά για την ενίσχυση και ανάπτυξη του επιχειρείν στη χώρα μας.
Σε ανακοίνωση της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι, με την τεχνογνωσία που απέκτησε στην 64χρονη διαδρομή της στην ελληνική κοινωνία, είναι ο πλέον χρήσιμος και σταθερός συνεργάτης που στηρίζει τον παραγωγικό ιστό του τόπου στην προσπάθεια για ανάκαμψη και έξοδο από την οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας.
Με τον τρόπο αυτό, τονίζει η ΔΕΗ, αποδεικνύει στην πράξη ότι στέκεται δίπλα στον επαγγελματία, καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας, βοηθώντας σημαντικά στη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησής του και ενισχύοντας την προσπάθειά του για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου