O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

72 χρόνια μετά: Βρήκαν στον Ατλαντικό υποβρύχιο των ναζί

72 χρόνια μετά: Βρήκαν στον Ατλαντικό υποβρύχιο των ναζίΗ Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανακάλυψε στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας το γνωστό γερμανικό υποβρύχιο U-576.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό καθώς 240 μέτρα από το υποβρύχιο ανακάλυψαν και το αμερικανικό εμπορικό πλοίο Bluefields, το οποίο ήταν μέρος της αμερικανικής νηοπομπής,
24 πλοίων που κατευθυνόταν από τη Βιρτζίνια στη Φλόριδα στις 14 Ιουλίου του 1942.
Το U-576 ήταν ένα από τα υποβρύχια της ναζιστικής Γερμανίας που βυθίστηκε σε μία από τις μάχες του Ατλαντικού πριν από 72 χρόνια.
Η ανακάλυψη του γερμανικού υποβρυχίου U-576 και του φορτηγού πλοίου Bluefields ανοίγει «ένα δυσεύρετο παράθυρο σε μια ιστορική στρατιωτική μάχη, καθώς και στο πεδίο των υποβρυχίων μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η NOAA.
«Δεν μιλάμε μόνο για την ανακάλυψη του ναυαγίου. Έχουμε πλέον ανακαλύψει και μια σημαντική θέση μάχης, που είναι μέρος των μαχών που έγιναν στον Ατλαντικό την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Joe Hoyt, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της Υπηρεσίας και συνέχισε: «Αυτά τα δύο πλοία θα μας βοηθήσουν να ερμηνεύσουμε ένα σημαντικό μέροςγια το πως βυθίστηκαν στη μάχη».
Τα δύο ναυάγια δεν βρέθηκαν ποτέ παρά τις έρευνες που έγιναν τότε. 72 χρόνια μετά όμως το ερευνητικά σκάφη της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας τα εντόπισαν.
Τα ναυάγια θεωρούνται πολεμικά και προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο καθώς αποτελούν μέρος ιστορικής μελέτης.
Τώρα οι μελετητές θα αρχίσουν τις έρευνες με τις οποίες θα μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα για την συγκεκριμένη μάχη του Ατλαντικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου